Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lins- och chiapuckar med svamp

Chiafrön fungerar här som bindemedel i dessa matiga ”vego-puckar” baserade på kokta röda linser och champinjoner. Svampen tillsammans med vitlök, tahini, paprikapulver och sambal oelek blir en riktig smakbomb! Stek krispiga och bjud med fräscha tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 biffar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda chiafrön och vatten och låt stå 10 minuter.
  2. Häll av, skölj och låt linserna rinna av. Skala och riv vitlöken. Ansa och riv champinjonerna grovt.
  3. Stek svampen i olja i en stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt vitlöken och låt fräsa ytterligare några minuter.
  4. Rör ner linser, svampfräset, tahini, paprikapulver och sambal oelek i chiablandningen, krydda med salt och peppar. Låt smeten vila minst 15 minuter.
  5. Forma smeten till ca 20 små puckar med oljade händer.
  6. Stek puckarna i omgångar i olja i en stekpanna 3–4 minuter per sida, tills de får fin färg och krispig yta.
  7. Servera gärna lins- och chiapuckarna i salladsblad, kålblad eller tortillabröd, gärna med Krämig kålsallad, Lime- och korianderslungad majs och Tahinidressing.

Näringsberäkningen är per biff utan tillbehör.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 20 biffar
  • 2 kokta röda linser (à ca 380 g)
  • 2 msk chiafrön
  • 1/2 dl kallt vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 125 g champinjoner
  • 1 msk rapsolja (+ extra till stekning av puckar)
  • 1 msk tahini (sesampaste)
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk majsstärkelse
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Tillbehör
  • kålblad, salladsblad eller tortillabröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 191 kJ / 46 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept