Lins- och chiapuckar med svamp

92
5
Lins- och chiapuckar med svamp

Chiafrön fungerar här som bindemedel i dessa matiga ”vego-puckar” baserade på kokta röda linser och champinjoner. Svampen tillsammans med vitlök, tahini, paprikapulver och sambal oelek blir en riktig smakbomb! Stek krispiga och bjud med fräscha tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Lins- och chiapuckar med svamp

Ingredienser

ca 20 biffar
2 kokta röda linser (à ca 380 g)
2 msk chiafrön
1/2 dl kallt vatten
1 vitlöksklyfta
125 g champinjoner
1 msk rapsolja (+ extra till stekning av puckar)
1 msk tahini (sesampaste)
1 msk paprikapulver
2 tsk sambal oelek
1 msk majsstärkelse
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar

Tillbehör

kålblad, salladsblad eller tortillabröd

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per biff utan tillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

92

Kommentarer

Lotta

2016-08-18

Hej, när ska majsstärkelsen blandas i och ska smeten vara varm eller kall då eller det spelar ingen roll? Går det att ersätta chiafrö och majsstärkelse med ägg som bindemedel?

Redaktionen

2016-04-28

Hej Jessica! Vi testade nu och kom fram till att de ökar ca dubbelt så mycket vikt. Så om du vill göra det här receptet så ska du koka ca 200 g. Lycka till! Hälsningar Michelle

Jessica

2016-04-19

Har bara torkade linser, hur vet jag hur mycket 380g är innan de kokas?

Näringsvärde per portion

Energi 191 KJ / 46 kCal
Fett 2 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 4 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden