Lins- och chiapuckar med svamp
Chiafrön fungerar här som bindemedel i dessa matiga ”vego-puckar” baserade på kokta röda linser och champinjoner. Svampen tillsammans med vitlök, tahini, paprikapulver och sambal oelek blir en riktig smakbomb! Stek krispiga och bjud med fräscha tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
ca 20 biffar
2 kokta röda linser (à ca 380 g)
2 msk chiafrön
1/2 dl kallt vatten
1 vitlöksklyfta
125 g champinjoner
1 msk rapsolja (+ extra till stekning av puckar)
1 msk tahini (sesampaste)
1 msk paprikapulver
2 tsk sambal oelek
1 msk majsstärkelse
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
Tillbehör
kålblad, salladsblad eller tortillabröd
Gör så här
Näringsberäkningen är per biff utan tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi191 KJ / 46 kCal
Fett2 g
Salt0.4 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g
Kommentarer
Hej, när ska majsstärkelsen blandas i och ska smeten vara varm eller kall då eller det spelar ingen roll? Går det att ersätta chiafrö och majsstärkelse med ägg som bindemedel?
Lotta
2016-08-18Hej Jessica! Vi testade nu och kom fram till att de ökar ca dubbelt så mycket vikt. Så om du vill göra det här receptet så ska du koka ca 200 g. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-04-28Har bara torkade linser, hur vet jag hur mycket 380g är innan de kokas?
Jessica
2016-04-19