Chiafrön fungerar här som bindemedel i dessa matiga ”vego-puckar” baserade på kokta röda linser och champinjoner. Svampen tillsammans med vitlök, tahini, paprikapulver och sambal oelek blir en riktig smakbomb! Stek krispiga och bjud med fräscha tillbehör.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2016
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lotta
2016-08-18Hej, när ska majsstärkelsen blandas i och ska smeten vara varm eller kall då eller det spelar ingen roll? Går det att ersätta chiafrö och majsstärkelse med ägg som bindemedel?
Redaktionen
2016-04-28Hej Jessica! Vi testade nu och kom fram till att de ökar ca dubbelt så mycket vikt. Så om du vill göra det här receptet så ska du koka ca 200 g. Lycka till! Hälsningar Michelle
Jessica
2016-04-19Har bara torkade linser, hur vet jag hur mycket 380g är innan de kokas?