Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Varm biffsallad med hetsyrliga grönsaker

Bjud din bästa vän på en ljuvlig varm biffsallad med hetsyrliga grönsaker till middag. Fördela dina grönsaker på tallrik och lägg på mumsiga köttbitar täckt av curry och söt honung. Servera din lyxiga måltid med lite god ättikslag och brynt lime.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ättikslag: Rör ut sockret i lite hett vatten tills det löst sig. Tillsätt ättiksprit, kallt vatten, chili, salt och svartpeppar.
  2. Biffsallad: Skär av den nedersta grövsta delen av sparrisen. Skala ev stjälken något. Dela sparrisen och skär bitarna på längden. Skär spetskålen i grova strimlor.
  3. Koka sparris, spetskål och haricots verts i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Häll av och kyl snabbt i kallt vatten, gärna med isbitar. Låt rinna av. Blanda samtliga grönsaker med mango och myntablad i en skål.
  4. Skär rostas/oxfilé på längden i 2 bitar. Salta och peppra generöst. Bryn köttbitarna i en het panna i lite smör och olja. Lägg över i en ugnssäker form. Hit kan man förbereda.
  5. Sätt ugnen på 150°C. Tillaga i ugnen, gärna med stektermometer, ca 20 minuter, till en innertemperatur på ca 56°C. Ta ut och låt köttet vila 5-10 minuter.
  6. Häll ättikslagen över grönsakerna och låt stå och dra i 10 minuter. Rosta curryn i en het panna. Rör i honungen och låt "koka ihop". Vänd köttet i blandningen så att det täcker alla sidor.
  7. Fördela grönsakerna på tallrikar, utan att få med för mycket vätska. Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor och lägg upp på salladen. Häll gärna upp lite av ättikslagen i småskålar att doppa köttet i, och garnera med brynta limehalvor.
  8. Brynta limehalvor: Dela lime. Doppa snittytorna i strösocker. Lägg dem med snittytan nedåt i en het panna och låt dem få lite färg.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt smör med enbart olja.

Ingredienser

Portioner: 2
Ättikslag
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 1/2 dl kallt vatten
  • 1/2 strimlad röd chilifrukt
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Biffsallad
  • 75 g grön sparris
  • 100 g spetskål
  • 75 g haricots verts
  • ca 1 dl ärtskott
  • 1/2 dl strimlad salladslök
  • 1/2 paket tärnad fryst, tinad mango (à 250 g)
  • 1/2 kruka mynta
  • 300 g rostas eller oxfilé
  • smör och olja till stekning
  • salt och grovmalen peppar
  • 1 msk curry
  • 1 msk flytande honung
Brynta limehalvor
  • 2 lime till garnering
  • socker
Lägg till i inköpslistan