Vårlökskorv med stuvad grönkål
Sätt smak på tillvaron med korv och potatis i härlig vårlökstappning. Till korven serveras grönkålsstuvning gjord på buljong och crème fraiche med inslag av senap och schalottenlök. Gillar du lite extra sting i maten, blanda i lite pepparrot i grönkålen och servera med pressad potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 förp vårlökskorv (à 240 g)
1 msk smör eller margarin
275 g strimlad grönkål
2 tsk majsstärkelse
2 dl mjölk
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl crème fraiche (gärna senap/vittvin/schalottenlök)
salt
peppar
1/2 ask gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2997 KJ / 719 kCal
Fett46 g
Salt4.6 g
Kolhydrater51 g
Protein22 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer