Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vårlökskorv med stuvad grönkål

Sätt smak på tillvaron med korv och potatis i härlig vårlökstappning. Till korven serveras grönkålsstuvning gjord på buljong och crème fraiche med inslag av senap och schalottenlök. Gillar du lite extra sting i maten, blanda i lite pepparrot i grönkålen och servera med pressad potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Stek korven i hälften av matfettet i en stekpanna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Fräs grönkålen i resten av matfettet i en gryta. Rör ut majsstärkelsen med mjölken. Blanda ner den, buljong och crème fraiche.  Koka sakta 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka gräslöken och pressa potatisen.
  5. Servera korven med gräslök, grönkål och pressad potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korv och buljong.
Rätten är fri från gluten och ägg, men innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Riv gärna i lite pepparrot i kålen. Du kan också göra ett mos av potatisen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 förp vårlökskorv (à 240 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 275 g strimlad grönkål
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 dl crème fraiche (gärna senap/vittvin/schalottenlök)
  • salt och peppar
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2997 kJ / 719 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept