Vårlökskorv med stuvad grönkål
Sätt smak på tillvaron med korv och potatis i härlig vårlökstappning. Till korven serveras grönkålsstuvning gjord på buljong och crème fraiche med inslag av senap och schalottenlök. Gillar du lite extra sting i maten, blanda i lite pepparrot i grönkålen och servera med pressad potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 förp vårlökskorv (à 240 g)
1 msk smör eller margarin
275 g strimlad grönkål
2 tsk majsstärkelse
2 dl mjölk
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl crème fraiche (gärna senap/vittvin/schalottenlök)
salt och peppar
1/2 ask gräslök (à 20 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korv och buljong.
Rätten är fri från gluten och ägg, men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Riv gärna i lite pepparrot i kålen. Du kan också göra ett mos av potatisen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2997 KJ / 719 kCal
Fett46 g
Salt4.6 g
Kolhydrater51 g
Protein22 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer