Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Prinskorv med grönkål i senapsgrädde och rostade hasselnötter

Prinskorv med grönkål i senapsgrädde och rostade hasselnötter, det är mycket jul i ett recept. Prinskorv hör onekligen julen till och tillsammans med grönkål, lite dijonsenap och rostade hasselnötter blir det verkligen jul deluxe. Mer jul, helt enkelt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken och kålen i omgångar i oljan i en vid gryta. Rör i grädde och vatten. Sjud i ca 5 minuter, eller tills kålen är mjuk. 
  3. Rör ned senap i kålen. Smaksätt med salt och peppar. 
  4. Stek korven i smöret i en stekpanna i ca 6 minuter. 
  5. Hacka nötterna grovt. 
  6. Till servering: Servera korven med grönkål, toppa med hasselnötter och gärna riven pepparrot.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 10 bufféportioner
  • 1 gul lök
  • 275 g skuren grönkål
  • 1 msk olja
  • 5 dl vispgrädde (40%)
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk grov dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 480 g prinskorv
  • 1 msk smör
  • 1 dl rostade hasselnötter
Till servering
  • ev riven färsk pepparrot
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer