Prinskorv med grönkål i senapsgrädde och rostade hasselnötter
Prinskorv med grönkål i senapsgrädde och rostade hasselnötter, det är mycket jul i ett recept. Prinskorv hör onekligen julen till och tillsammans med grönkål, lite dijonsenap och rostade hasselnötter blir det verkligen jul deluxe. Mer jul, helt enkelt.
Ingredienser
10 bufféportioner
1 gul lök
275 g skuren grönkål
1 msk olja
5 dl vispgrädde (40%)
1/2 dl vatten
2 msk grov dijonsenap
salt
peppar
480 g prinskorv
1 msk smör
1 dl rostade hasselnötter
Till servering
riven färsk pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat exkl. pepparrot.
Energi1670 KJ / 399 kCal
Fett38 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein8 g
Kommentarer
Gott och enkelt att göra. Vi valde att ha kokt potatis till.
Malin
2023-12-19Skall grönkålsröran serveras varm, och isåfall kan man tillaga de dagen innan och värma på den dagen efter?
Stefan
2018-12-23