Grönkålspuré | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grönkålspuré

Denna goda grönkålspuré passar lika bra på julbordet som på buffébordet. Purén av färsk grönkål, crème fraiche och grönsaksbuljong serveras kall och tillagas på under 60 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär bort den grova nerven på de färska grönkålsbladen. Hacka grönkålen. Tina djupfryst enligt förpackningens anvisning och låt den rinna av i en sil.
  2. Fräs grönkålen i matfettet i en gryta. Häll på buljongen. Låt koka under lock i ca 15 minuter. Häll av buljongen.
  3. Mixa kålen i en matberedare eller med stavmixer. Rör i crème fraiche och smaka av med salt, socker och peppar. Låt kallna.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Annars fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj olja eller mjölkproteinfritt margarin. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Hittar du inte grönkål i den butik blir purén också mycket god om den tillagas av fryst grönkål eller spenat. Då behöver man inte koka den i buljong; det räcker med att fräsa och mixa.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg färsk grönkål
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 dl crème fraiche eller lättcrème fraiche
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan