Grönkålspuré

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Grönkålspuré

Denna goda grönkålspuré passar lika bra på julbordet som på buffébordet. Purén av färsk grönkål, crème fraiche och grönsaksbuljong serveras kall och tillagas på under 60 minuter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Grönkålspuré

Ingredienser

8 portioner
1 kg färsk grönkål
2 msk margarin eller smör
2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 dl crème fraiche eller lättcrème fraiche
1 - 1 1/2 tsk salt
1 tsk socker
1 krm peppar

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat

Kommentar

Stående inslag på mitt julbord sedan flera år. Jag gör den ofta på fryst grönkål och tar lite mörk sirap istället för socker, det blir väldigt fin brytning mot grönkålen. Rekommenderas!

Karin

2009-12-24

Testa liknande recept

Långkål
Betyg 3.8 av 5.49 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rods grönkål
Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Långkål med skinka
Betyg 2.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vårlökskorv med stuvad grönkål
Betyg 3 av 5.75 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grönkålssallad från Fjärås
Betyg 3.1 av 5.89 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad