Grönkålspuré

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Grönkålspuré

Denna goda grönkålspuré passar lika bra på julbordet som på buffébordet. Purén av färsk grönkål, crème fraiche och grönsaksbuljong serveras kall och tillagas på under 60 minuter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Grönkålspuré

Ingredienser

8 portioner
1 kg färsk grönkål
2 msk margarin eller smör
2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 dl crème fraiche eller lättcrème fraiche
1 - 1 1/2 tsk salt
1 tsk socker
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Stående inslag på mitt julbord sedan flera år. Jag gör den ofta på fryst grönkål och tar lite mörk sirap istället för socker, det blir väldigt fin brytning mot grönkålen. Rekommenderas!

Karin

2009-12-24

Testa liknande recept

Långkål
Betyg 3.8 av 5.
47 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rods grönkål
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vårlökskorv med stuvad grönkål
Betyg 3 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålssallad från Fjärås
Betyg 3.1 av 5.
89 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Långkål med skinka
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga