UNDER 45 MIN | Medel

Noblessetårta

Sommaren är inte komplett utan en härlig sommartårta med rikligt med jordgubbar. Fylld med Marabou chokladgrädde och en lemoncurdfyllning blir den helt oemotståndlig. Den tjusiga botten gör du enkelt genom att varva Noblesse omlott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning 1: Vispa färskost och lemon curd tjockt.
  2. Fyllning 2: Smält mjölkchoklad i mikron eller i vattenbad, låt svalna lite. Vispa grädden medeltjock, vänd ner lite i taget av grädden i chokladen under vispning. Rör chokladgrädden slät. Låt stå i kyl ca 20 minuter.
  3. Bred fyllningarna på bottnarna och lägg ihop.
  4. Garnering: Vispa grädden. Täck tårtan med vispad grädde och dekorera med jordgubbar, chokladflarn och hyvlad mjölkchoklad.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri tårtbotten.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia och Marabou.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Tips

På bilden har vi gjort dubbel sats till riktigt många gäster!
Istället för fyllning nr 2. Riv 150 g mjölkchoklad (för 1 tårta), blanda med vispad grädde och bred ut på bottnarna. Låt stå svalt innan servering.

Ingredienser

Portioner: 8
Fyllning 1
  • 200 g naturell färskost
  • 1 dl lemon curd
Fyllning 2
  • 150 g mjölkchoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 förp tårtbottnar (eller hembakta)
Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar
  • 1 ask noblesse
  • 50 g mjölkchoklad (hyvlad)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2640 kJ / 631 kCal