Hallontårta
Kanske sommarens allra godaste tårta är denna hallontårta. Mellan tårtbottnarna lägger du både rårörda hallon och en försvinnande god chokladmousse. Toppa sedan hallontårtan med resterande chokladmousse och färska hallon samt lite mynta.
Ingredienser
10 bitar
Chokladmousse
300 g vit choklad
6 dl vispgrädde
skal och saft av 2 lime
Rårörda hallon
250 g frysta hallon
3 msk florsocker
Tårtbotten
smör eller matfett och mjöl (till formen)
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
1 dl potatismjöl (1 dl motsvarar 80 g)
1 tsk bakpulver
Garnering
2 förp färska hallon (à 125 g)
1/2 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2439 KJ / 583 kCal
Fett38 g
Salt0.3 g
Kolhydrater52 g
Protein7 g
Kommentarer
Jag gjorde chokladmousse istället: Koka upp grädde o socker. Bryt ner mörk choklad, låt smälta. Ställ kallt. Blev ljuvligt krämig efter vispning. Tog vaniljkräm i andra lagret o bredde moussen ovanpå o runtomkring. Tårtan garnerades med spritsad grädde, blåbär o hallon.
Kristina
2024-02-26När jag hällde i limesaften så blev moussen alldeles grynig fast den var bra innan, vad hände?
Moa
2023-08-10Hej Moa! Det är tyvärr svårt att veta vad som hände men det låter som att moussen skar sig. Om moussen och limen har olika temperatur (den ena är kall och den andra varm) så kan det skära sig. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-08-11Grädden går inte att vispa fast! Trots över 4 tim i kul och nedkyld i vattenbad innan kyl.
Mari
2023-07-07Hej Mari! Tråkigt att höra. Det är tyvärr svårt att säga vad som kan ha gått fel men det viktigaste är att grädden är verkligen iskall innan du vispar den. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-20