Världens bästa tårtbotten

Den ska vara enkel att baka, bli lätt, luftig och lagom söt. Dessutom villigt låta sig delas, utan att smula eller gå sönder, därefter fyllas och dekoreras. Här är en tårtbotten som uppfyller precis alla de nämnda kraven. En riktig toppenbotten helt enkelt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Ingredienser
10 portioner
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl (à 60 g)
1 dl potatismjöl (à 80 g)
1 tsk bakpulver
smör och mjöl till formen
Gör så här
00:03:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi675 KJ / 161 kCal
Fett3 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g
Kommentarer
Jag vet att detta anses vara ett klassiskt och bra recept på tårtbotten, men jag tycker det är för opålitligt. Ibland blir bottnarna bra, ibland blir de tunna och trista och ibland blir de så fluffiga att det bara känns som att äta sockrad luft. De får som ett smuligt maräng-lager utanpå också som blandas med grädde eller dyligt som du fyller med. Jag föredrar andra recept som innehåller även lite fett. Dessa får en bättre konsistens och en trevligare smak.
Elin
2025-06-07Perfekt till tårtbotten och det blir lätt skära upp i 3 bottnar. Luftig och fin. Jag tog halva mängden socker som jag brukar göra.
Åsa
2025-04-20Toppen tårtbotten blir saftig,brukar minska socker mängden tar ca 1 dl o 0,5dl rörsocker. Tips för att få en hög tårtbotten vispa ägg och socker till konsistens av lättvispad grädde så man får in mycket luft som ger volym och rör försiktig ner de sikta torka ingredienserna.
Kristina
2025-04-18