Världens bästa tårtbotten

Betyg 4 av 5.2177 personer har röstat
Receptet har 232 kommentarer
Världens bästa tårtbotten

Den ska vara enkel att baka, bli lätt, luftig och lagom söt. Dessutom villigt låta sig delas, utan att smula eller gå sönder, därefter fyllas och dekoreras. Här är en tårtbotten som uppfyller precis alla de nämnda kraven. En riktig toppenbotten helt enkelt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Världens bästa tårtbotten

Ingredienser

10 portioner
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl (à 60 g)
1 dl potatismjöl (à 80 g)
1 tsk bakpulver
smör och mjöl till formen

Gör så här

00:03:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Saknar uppgift att den egentligen passar bara till 2 tårtbottnar.

Marianne

2025-08-30

Tyvärr blir den smulig och svår att hantera, god men inte lätt att skära.

Sofia

2025-08-16

Ett väldigt bra recept på tårtbotten. Aldrig bakat tårtbotten tidigare men vilket bra resultat. Jag är så nöjd

Mona

2025-08-08

Näringsvärde per portion

Energi675 KJ / 161 kCal
Fett3 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Enkel tårtbotten
Betyg 3 av 5.81 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Citron- och hallonmoussetårta
Betyg 3.4 av 5.124 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Prinsesstårta med hallonsylt
Betyg 3.6 av 5.375 personer har röstat
Receptet har 25 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Drömtårta med hjortronsylt
Betyg 2.7 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glutenfri prinsesstårta
Betyg 2.6 av 5.58 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gräddtårta
Betyg 4 av 5.63 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad