Världens bästa tårtbotten

Betyg 4 av 5.2192 personer har röstat
Receptet har 231 kommentarer
Världens bästa tårtbotten

Den ska vara enkel att baka, bli lätt, luftig och lagom söt. Dessutom villigt låta sig delas, utan att smula eller gå sönder, därefter fyllas och dekoreras. Här är en tårtbotten som uppfyller precis alla de nämnda kraven. En riktig toppenbotten helt enkelt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Världens bästa tårtbotten

Ingredienser

10 portioner
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl (à 60 g)
1 dl potatismjöl (à 80 g)
1 tsk bakpulver
smör och mjöl till formen

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

231 st
  • En utmärkt tårta

    Elisabeth

  • Tycker detta funkar toppen! Bakat 2 gånger. Mums

    Amanda

  • Saknar uppgift att den egentligen passar bara till 2 tårtbottnar.

    Marianne

  • Tyvärr blir den smulig och svår att hantera, god men inte lätt att skära.

    Sofia

  • Ett väldigt bra recept på tårtbotten. Aldrig bakat tårtbotten tidigare men vilket bra resultat. Jag är så nöjd

    Mona

  • Jag har en form som är 28cm =3 L Hur mycket ska jag öka ingredienserna i receptet?

    Sabine

    Hej Sabine! Förlåt för sent svar men du skulle behöva öka receptet 1,3 gånger. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Riktigt dåligt recept. Följde till punkt och prickar men blev bara platt trots längre tid i ugnen.

    Peter

  • Detta recept får 5/5 stjärnor. Enkelt att följa, gott, och passar nybörjaren bra. Jag hade inget potatismjöl hemma, så jag ersatte faktiskt mängden potatismjöl med vanligt vetemjöl. (Jag använde vetemjöl special till detta recept.) Denna sats räcker till tre stycken tunna tårtbottnar eller till två lite mer ordentliga. Är man inte mästare på att dela bottnar jämnt och fint rekommenderar jag att man räknar en sats som endast två bottnar - det blir lättare! Jag önskade totalt fyra bottnar till min tårta, så jag bakade två satser. En sats i vardera springform. I ugnen trivdes smeten perfekt i 30 min vid angivet gradantal (ej varmluft), på näst nedersta falsen. Nämnas bör att jag klädde min springform med bakplåtspapper i botten, och smörade kanterna. På så vis kunde jag enkelt lyfta upp tårtbottnen med hjälp av bakplåtspappret och placera det på galler för lite snabbare svalning. Det gick alldeles utmärkt att skära upp bottnen ungefär en timme senare. - Så har man bråttom är det fullt genomförbart! Jag fyllde tårtan med passerad hallonsylt för att slippa kärnorna. Samt ett lager vaniljkräm, och ett lager med min favorit, mosad banan. Sen klädde jag tårtan i grädde. Där på ett marsipanlock! Det blev en hög och tjusig tårta! Skulle uppskatta att den räcker till ungefär 8-10 tårtsugna vuxna.

    Jessica

  • Super enkel å god

    Annette

  • Väldigt irriterande att det inte står skrivet i recepet, vilken typ av ugn gradantalet gäller!?! Varmluftsugn el vanlig ugn?

    Maria

    Hej Maria! Vi provlagar alla våra recept på vanlig över-undervärme, om inte något annat anges i receptet. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi675 KJ / 161 kCal
Fett3 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Citron- och hallonmoussetårta
    Betyg 3.3 av 5.126 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Enkel tårtbotten
    Betyg 3 av 5.82 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Drömtårta med hjortronsylt
    Betyg 2.7 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Prinsesstårta med hallonsylt
    Betyg 3.6 av 5.376 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Gräddtårta
    Betyg 4 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfri prinsesstårta
    Betyg 2.6 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad