Världens bästa tårtbotten

Den ska vara enkel att baka, bli lätt, luftig och lagom söt. Dessutom villigt låta sig delas, utan att smula eller gå sönder, därefter fyllas och dekoreras. Här är en tårtbotten som uppfyller precis alla de nämnda kraven. En riktig toppenbotten helt enkelt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi675 KJ / 161 kCal
Fett3 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g
Kommentarer
231 stEn utmärkt tårta
Elisabeth
Tycker detta funkar toppen! Bakat 2 gånger. Mums
Amanda
Saknar uppgift att den egentligen passar bara till 2 tårtbottnar.
Marianne
Tyvärr blir den smulig och svår att hantera, god men inte lätt att skära.
Sofia
Ett väldigt bra recept på tårtbotten. Aldrig bakat tårtbotten tidigare men vilket bra resultat. Jag är så nöjd
Mona
Jag har en form som är 28cm =3 L Hur mycket ska jag öka ingredienserna i receptet?
Sabine
Hej Sabine! Förlåt för sent svar men du skulle behöva öka receptet 1,3 gånger. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Riktigt dåligt recept. Följde till punkt och prickar men blev bara platt trots längre tid i ugnen.
Peter
Detta recept får 5/5 stjärnor. Enkelt att följa, gott, och passar nybörjaren bra. Jag hade inget potatismjöl hemma, så jag ersatte faktiskt mängden potatismjöl med vanligt vetemjöl. (Jag använde vetemjöl special till detta recept.) Denna sats räcker till tre stycken tunna tårtbottnar eller till två lite mer ordentliga. Är man inte mästare på att dela bottnar jämnt och fint rekommenderar jag att man räknar en sats som endast två bottnar - det blir lättare! Jag önskade totalt fyra bottnar till min tårta, så jag bakade två satser. En sats i vardera springform. I ugnen trivdes smeten perfekt i 30 min vid angivet gradantal (ej varmluft), på näst nedersta falsen. Nämnas bör att jag klädde min springform med bakplåtspapper i botten, och smörade kanterna. På så vis kunde jag enkelt lyfta upp tårtbottnen med hjälp av bakplåtspappret och placera det på galler för lite snabbare svalning. Det gick alldeles utmärkt att skära upp bottnen ungefär en timme senare. - Så har man bråttom är det fullt genomförbart! Jag fyllde tårtan med passerad hallonsylt för att slippa kärnorna. Samt ett lager vaniljkräm, och ett lager med min favorit, mosad banan. Sen klädde jag tårtan i grädde. Där på ett marsipanlock! Det blev en hög och tjusig tårta! Skulle uppskatta att den räcker till ungefär 8-10 tårtsugna vuxna.
Jessica
Super enkel å god
Annette
Väldigt irriterande att det inte står skrivet i recepet, vilken typ av ugn gradantalet gäller!?! Varmluftsugn el vanlig ugn?
Maria
Hej Maria! Vi provlagar alla våra recept på vanlig över-undervärme, om inte något annat anges i receptet. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket