Vårig frittata

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
2
Vårig frittata

Härlig frittata med vårens första primörer. Perfekt till vårens bufféer eller som lunch med lite nyskördat grönt till. Gör i långpanna, skär i bitar och frys in det du inte äter upp, så har du vårkänsla i frysen när du behöver den nästa gång.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Vårig frittata

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
6 knipplökar
1/2 knippe morötter (à 400 g)
500 g kall kokt potatis
2 msk olja
2 dl riven lagrad ost
1/2 dl finskuren gräslök
1 dl vispgrädde
1 dl filmjölk
8 ägg
2 msk hackad persilja
1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Hur många räcker receptet till om man vill ha den till buffén?

Yvonne

2024-03-25

Hej Yvonne! Det beror ju lite på hur många rätter du tänker servera. Men om man säger på ett ungefär så skulle jag säga 8 personer. Lycka till med buffén! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-25

Supergott och enkel att göra. Vi hade feta och soltorkade tomater istället för den lagrade osten och morötterna. Det här är familjens nya favorit middag! Det var även helt perfekt att ha i lunchlådan dagen därpå.

Susanne

2018-05-16

Näringsvärde per portion

Energi2125 KJ / 507 kCal
Fett29 g
Salt2.46 g
Kolhydrater35 g
Protein25 g

Testa liknande recept

Minibröd med gräslök och lagrad ost
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad pizza med sparris, färsk lök och citron
Betyg 4.1 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sillomelett
Betyg 1.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grönsakspaj med prästost
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantareller i gjutjärn
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färskost med kummin och örter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga