Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vårig frittata

Härlig frittata med vårens första primörer. Perfekt till vårens bufféer eller som lunch med lite nyskördat grönt till. Gör i långpanna, skär i bitar och frys in det du inte äter upp, så har du vårkänsla i frysen när du behöver den nästa gång.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och strimla den gula löken. Ansa och skär knipplöken längs med. Ansa och skiva moroten tunt. Skär den kokta potatisen i skivor.
  3. Fräs den gula löken i olja tills den mjuknar. Blanda den gula löken (knipplöken ska läggas på frittatan sist) med morötter, potatis, hälften av den rivna osten och gräslök i en bunke. Vispa ihop grädde, filmjölk, ägg, persilja, salt och peppar i en annan bunke.
  4. Klä en ugnsform, ca 30 x 20 cm med bakplåtspapper (för 4 port). Lägg grönsaksblandningen i formen och häll på äggstanningen. Fördela knipplöken och strö över resten av riven ost. Täck med aluminiumfolie och ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Ta bort folien och låt stå ytterligare 5–10 minuter tills den får lite färg. Låt svalna och skär bitar.

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av vispgrädde och filmjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 6 knipplökar
  • 1/2 knippe morötter (à 400 g)
  • 500 g kall kokt potatis
  • 2 msk olja
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl filmjölk
  • 8 ägg
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2125 kJ / 507 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept