Vårig frittata

6
1
Vårig frittata

Härlig frittata med vårens första primörer. Perfekt till vårens bufféer eller som lunch med lite nyskördat grönt till. Gör i långpanna, skär i bitar och frys in det du inte äter upp, så har du vårkänsla i frysen när du behöver den nästa gång.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Vårig frittata

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
6
knipplökar
1/2
knippe morötter (à 400 g)
500 g
kall kokt potatis
2 msk
olja
2 dl
riven lagrad ost
1/2 dl
finskuren gräslök
1 dl
vispgrädde
1 dl
filmjölk
8
ägg
2 msk
hackad persilja
1 tsk
salt
1/2 tsk
nymalen svartpeppar

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av vispgrädde och filmjölk.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Susanne

5/16/2018

Supergott och enkel att göra. Vi hade feta och soltorkade tomater istället för den lagrade osten och morötterna. Det här är familjens nya favorit middag! Det var även helt perfekt att ha i lunchlådan dagen därpå.

Näringsvärde per portion

Energi 2125 KJ / 507 kCal
Fett 29 g
Salt 2.46 g
Kolhydrater 35 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept