Vårig frittata
Härlig frittata med vårens första primörer. Perfekt till vårens bufféer eller som lunch med lite nyskördat grönt till. Gör i långpanna, skär i bitar och frys in det du inte äter upp, så har du vårkänsla i frysen när du behöver den nästa gång.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
6 knipplökar
1/2 knippe morötter (à 400 g)
500 g kall kokt potatis
2 msk olja
2 dl riven lagrad ost
1/2 dl finskuren gräslök
1 dl vispgrädde
1 dl filmjölk
8 ägg
2 msk hackad persilja
1 tsk salt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2125 KJ / 507 kCal
Fett29 g
Salt2.46 g
Kolhydrater35 g
Protein25 g
Kommentarer
Hur många räcker receptet till om man vill ha den till buffén?
Yvonne
2024-03-25Hej Yvonne! Det beror ju lite på hur många rätter du tänker servera. Men om man säger på ett ungefär så skulle jag säga 8 personer. Lycka till med buffén! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-25Supergott och enkel att göra. Vi hade feta och soltorkade tomater istället för den lagrade osten och morötterna. Det här är familjens nya favorit middag! Det var även helt perfekt att ha i lunchlådan dagen därpå.
Susanne
2018-05-16