Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Grillad chorizo med snabb paella

Bjud på spansk grillfest med chorizo och paella lagad på grillen. Koka riset med lök, vitlök och saffran i buljong på grillen. Grilla korven vid sidan om. Den kryddiga chorizon passar bra till den smakrika paellan. Rör ner grillad paprika och spenat och servera paellan med den grillade korven.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och strimla lökarna. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs lök och vitlök i 2 msk av oljan från paprikan (för 4 port) i en kastrull på grillen. Häll i riset och saffran och rör runt. Rör ner grönsaksbuljongen och koka sakta under lock ca 20 minuter eller tills riset är mjukt.
  3. Låt paprikan rinna av (spara resten av oljan). 
  4. Dela korven på längden och grilla halvorna ca 3 minuter på varje sida.
  5. Vänd ner spenat, oliver och paprika i riset. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Servera chorizon med paellan. 

För alla

Kontrolla ingrediensförteckningen på chorizon och buljongtärningen.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Oljan från paprikan kan användas till dressing.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 - 250 g knipplök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förp grillad paprika (à 290 g)
  • 2 1/2 dl paellaris eller arborioris
  • 1/2 g saffran
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 4 chorizo
  • 65 g färsk spenat
  • 1 dl oliver
  • flingsalt med jod
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2009 kJ / 480 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer