Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Sillomelett

Här är en snabblagad, mättande och god sillomelett som är perfekt till lunch eller middag. Omeletten innehåller fräscha och krispiga ingredienser som lök, rädisor, gräslök och matjessill. Servera gärna omeletten med knäckebröd och ost.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär löken i skivor, även det gröna. Fräs det i smör i en stor stekpanna tills det mjuknar.
  2. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll på smeten och grädda en stor omelett.
  3. Lägg upp den på ett fat. Skär sillen i bitar och rädisorna i skivor.
  4. Klicka crème fraiche på omeletten, lägg på sillen och strö över rädisor och gräslök.
  5. Till servering: Servera med hårt bröd och ost.

För alla

Glutenfri, med rätt sorts bröd.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och stek i laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: amvänd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), stek i mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 - 2 1/2 knipplökar
  • smör att steka i
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Fyllning
  • 1 burk matjessillfiléer (à ca 200 g)
  • 1/2 knippe rädisor
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk hackad gräslök
Till servering
  • hårt bröd
  • ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1940 kJ / 464 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer