Kantareller i gjutjärn

4
0
Kantareller i gjutjärn

Ett recept på kantareller som du kan laga över öppen eld eller i grillen. Snabbt och underbart sätt att ta tillvara på nyplockade eller köpta kantareller!

Kantareller i gjutjärn

Ingredienser

4 portioner
4 stora nävar kantareller
1 knipplök (det gröna)
4 msk olja
salt
2 mozzarella à 125 g

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt mozzarella till laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut mozzarellan.

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag. 

Tips

Stekpannan måste vara av gjutjärn och kunna stå direkt i glöden. Avtagbart handtag är praktiskt. Trä eller plast funkar inte i grillen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1303 KJ / 311 kCal
Fett 28 g
Kolhydrater 2.5 g
Protein 12.6 g
Läs mer om näringsvärden