Kantareller i gjutjärn
![Kantareller i gjutjärn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_73998/cf_259/kantareller_i_gjutjarn.jpg)
Ett recept på kantareller som du kan laga över öppen eld eller i grillen. Snabbt och underbart sätt att ta tillvara på nyplockade eller köpta kantareller!
![Kantareller i gjutjärn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_73998/cf_259/kantareller_i_gjutjarn.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 stora nävar kantareller
1 knipplök (det gröna)
4 msk olja
salt
2 mozzarella à 125 g
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt mozzarella till laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut mozzarellan.
Gör så här
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.
Tips
Stekpannan måste vara av gjutjärn och kunna stå direkt i glöden. Avtagbart handtag är praktiskt. Trä eller plast funkar inte i grillen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1303 KJ / 311 kCal
Fett28 g
Kolhydrater2.5 g
Protein12.6 g
Kommentarer