Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kantareller i gjutjärn

Ett recept på kantareller som du kan laga över öppen eld eller i grillen. Snabbt och underbart sätt att ta tillvara på nyplockade eller köpta kantareller!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa svampen. Skölj och ansa löken. Skiva den gröna blasten tunt.
  2. Ställ stekpannan i glöden och häll i oljan. Det ska vara rätt mycket olja för svampen ska stekas fort, annars hinner den dra åt sig för mycket röksmak. Lägg i svampen och löken. Salta. Rör om flitigt så att det inte bränner fast.
  3. Skeda upp på fat och bryt över mozzarellan i bitar. Servera genast medan osten smälter.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt mozzarella till laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut mozzarellan.

Tips

Stekpannan måste vara av gjutjärn och kunna stå direkt i glöden. Avtagbart handtag är praktiskt. Trä eller plast funkar inte i grillen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora nävar kantareller
  • 1 knipplök (det gröna)
  • 4 msk olja
  • salt
  • 2 mozzarellaostar à 125 g
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1303 kJ / 311 kCal