Minibröd med gräslök och lagrad ost

9
2
Minibröd med gräslök och lagrad ost

Lättbakade bröd med maxad midsommarsmak i form av gräslök och lagrad ost! Degen är bara att snabbt blanda ihop, tack vare bakpulver behövs ingen jäsning. Välj att göra små minilimpor eller baka bröden i en bakpappersklädd muffinsplåt. Godast nybakta!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Minibröd med gräslök och lagrad ost

Ingredienser

6 portioner

Minibröd

6 dl
vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
2 tsk
bakpulver
2 dl
riven lagrad Svecia eller Västerbottensost
1 dl
finskuren gräslök
1 tsk
salt
1
ägg (+ extra till pensling)
3 dl
filmjölk (3%)

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Evelina

2018-08-16

Går det att byta ut filmjölk mot naturell kvarg?

Redaktionen ICAse

2018-08-27

Hej Evelina! Vi har inte provlagat men om du tar 2 dl kvarg och sedan spä med vatten till filmjölkskonsistens så borde det bli bra. Hälsningar Michelle

Britt-marie

2016-07-16

Det låter frestande kommer jag att prova

Testa liknande recept