Minibröd med gräslök och lagrad ost
Lättbakade bröd med maxad midsommarsmak i form av gräslök och lagrad ost! Degen är bara att snabbt blanda ihop, tack vare bakpulver behövs ingen jäsning. Välj att göra små minilimpor eller baka bröden i en bakpappersklädd muffinsplåt. Godast nybakta!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
6 portioner
Minibröd
6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
2 tsk bakpulver
2 dl riven lagrad Svecia eller Västerbottensost
1 dl finskuren gräslök
1 tsk salt
1 ägg (+ extra till pensling)
3 dl filmjölk (3%)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergoda. Även gott med gräddfil!
Martin
2022-03-19Går det att byta ut filmjölk mot naturell kvarg?
Evelina
2018-08-16Hej Evelina! Vi har inte provlagat men om du tar 2 dl kvarg och sedan spä med vatten till filmjölkskonsistens så borde det bli bra. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-08-27Det låter frestande kommer jag att prova
Britt-marie
2016-07-16