Minibröd med gräslök och lagrad ost

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
3
Minibröd med gräslök och lagrad ost

Lättbakade bröd med maxad midsommarsmak i form av gräslök och lagrad ost! Degen är bara att snabbt blanda ihop, tack vare bakpulver behövs ingen jäsning. Välj att göra små minilimpor eller baka bröden i en bakpappersklädd muffinsplåt. Godast nybakta!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Minibröd med gräslök och lagrad ost

Ingredienser

6 portioner

Minibröd

6 dl  vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
2 tsk  bakpulver
2 dl  riven lagrad Svecia eller Västerbottensost
1 dl  finskuren gräslök
1 tsk  salt
1   ägg (+ extra till pensling)
3 dl  filmjölk (3%)

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Supergoda. Även gott med gräddfil!

Martin

2022-03-19

Går det att byta ut filmjölk mot naturell kvarg?

Evelina

2018-08-16

Hej Evelina! Vi har inte provlagat men om du tar 2 dl kvarg och sedan spä med vatten till filmjölkskonsistens så borde det bli bra. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-08-27

Det låter frestande kommer jag att prova

Britt-marie

2016-07-16

Testa liknande recept

Förenklade amerikanska pannkakor
Betyg 4.1 av 5.
478 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oststjärnor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smördegssnurror med Västerbottensost
Betyg 4.5 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemgjord färskost
Betyg 4.1 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukostpannkaka
Betyg 3.6 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommargrönt smör med Västerbottensost
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga