Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Minibröd med gräslök och lagrad ost

Lättbakade bröd med maxad midsommarsmak i form av gräslök och lagrad ost! Degen är bara att snabbt blanda ihop, tack vare bakpulver behövs ingen jäsning. Välj att göra små minilimpor eller baka bröden i en bakpappersklädd muffinsplåt. Godast nybakta!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, riven ost, gräslök och salt i en bunke.
  3. Gör en grop i mitten. Tillsätt ägg och filmjölk i gropen. Rör tills degen precis går ihop.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda tills den håller ihop.
  5. Dela degen i 8 bitar. Forma varje bit till en avlång liten limpa och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med ägg.
  6. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills bröden fått fin färg och är genombakade.
  7. De är allra godast nybakade, eller lite ljumma. De kan också värmas på vid servering. 

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.

Ingredienser

Portioner: 6
Minibröd
  • 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl riven lagrad Svecia eller Västerbottensost
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg (+ extra till pensling)
  • 3 dl filmjölk (3%)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?