Vårgrön soppa med ädelost
Maxad grön soppa med broccoli, ärter och spenat. Riktigt slät och len blir den i blender, men stavmixer går också bra. Toppa med ännu mera grönt i form av avokado som göms i en krämig röra med ädelost. Cruncha till det med rostade frön och råhyvlad broccoli.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g färsk broccoli
2 msk olivolja
200 g frysta gröna ärtor
100 g färsk bladspenat
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2 tsk sambal oelek
finrivet skal och färskpressad juice av 1/2 lime
1/2 tsk salt
Topping
1 avokado
75 g ädelost
1/2 msk färskpressad limejuice
1/2 dl rostade frön, t ex pumpafrön och solrosfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1310 KJ / 313 kCal
Fett23 g
Salt2.78 g
Kolhydrater12 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mums
Nina
2020-03-08Supergod vacker vegetarisk sannolikt hälso- och miljösmart En favorit! Serverade dock ost rostade pumpafrön avokado, bröd/kex/knäcke intill, ej i soppan
Katrin
2019-05-02Den var underbart god. Fick beröm av mina vänner för den goda smaken. En riktig vårsoppa!!
Gunilla
2014-04-01