Vårgrön soppa med ädelost

30
5
Vårgrön soppa med ädelost

Maxad grön soppa med broccoli, ärter och spenat. Riktigt slät och len blir den i blender, men stavmixer går också bra. Toppa med ännu mera grönt i form av avokado som göms i en krämig röra med ädelost. Cruncha till det med rostade frön och råhyvlad broccoli.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Vårgrön soppa med ädelost

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g färsk broccoli
2 msk olivolja
200 g frysta gröna ärtor
100 g färsk bladspenat
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2 tsk sambal oelek
finrivet skal och färskpressad juice av 1/2 lime
1/2 tsk salt

Topping

1 avokado
75 g ädelost
1/2 msk färskpressad limejuice
1/2 dl rostade frön, t ex pumpafrön och solrosfrön

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen och ersätt osten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Nina

2020-03-08

Mums

Katrin

2019-05-02

Supergod vacker vegetarisk sannolikt hälso- och miljösmart En favorit! Serverade dock ost rostade pumpafrön avokado, bröd/kex/knäcke intill, ej i soppan

Gunilla

2014-04-01

Den var underbart god. Fick beröm av mina vänner för den goda smaken. En riktig vårsoppa!!

Näringsvärde per portion

Energi 1310 KJ / 313 kCal
Fett 23 g
Salt 278 g
Kolhydrater 12 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden