Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fruktig sallad med grillad nektarin och ädelost till grillkorv

Matig spenatsallad med knapriga krutonger, perfekt till grillad korv. Varm sötma från grillad persika och sälta från ädelost gör salladen fin till allt från kryddiga korvar till barnens favoriter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, ta ur kärnan och skär varje nektarin i fyra delar.
  2. Blanda pressad citronsaft med olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Ansa och bryt salladen i bitar.
  3. Lägg spenaten och salladen på ett fat. Smula över osten, bryt crostinin i bitar och lägg på.
  4. Grilla nektarinerna ca 1 minut på varje sida och lägg dem på salladen. Ringla över citrondressingen.
  5. Till servering: Servera salladen med grillad grillkorv och grillat bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grillkorven och crostini. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria crostini och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Lite ädelost kan ev tålas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 mogna nektariner
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • peppar
  • 1 litet isbergssalladshuvud
  • 65 g färsk bladspenat
  • 140 g ädelost
  • 3 dl crostini
Till servering
  • tjock grillkorv
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2853 kJ / 683 kCal