Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler med spenat- och päronfräs och smulad ädelost

Lite vardagslyx får du genom att fräsa kassler tillsammans med spenat, päron och bladspenat och sedan smula lite ädelost ovanpå! Servera kasslern tillsammans med kokt potatis och en knäckebrödssmörgås till.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kasslern i tunna skivor och lägg upp på tallrikar.
  2. Skala, kärna ur och klyfta päronen. Stek klyftorna i en het lättoljad stekpanna.
  3. Vänd ner bladspenat och fräs tills spenaten blivit mjuk. Salta och peppra.
  4. Fördela spenat och päron över kasslern. Avsluta med att smula över ädelosten.
  5. Till servering: Servera med kokt potatis och knäckebrödsmackor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kassler
  • 2 päron
  • olja att steka i
  • 1 påse bladspenat (à 150 g)
  • salt och peppar
  • ca 100 g ädelost
Till servering
  • kokt potatis
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan