Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vårens nässelsoppa

Våren bjuder på härliga nässlor som inte bara är roliga att plocka utan även kan användas till den här lysande soppan. Enkel, snabblagad och magiskt krämig.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj nässlorna noga, ta bort ev rötter och grova delar.
  2. Koka upp hälften av vattnet och salta lätt. Lägg i nässlorna, koka 5 minuter. Sila av kokvattnet och spar det. Hacka nässlorna fint.
  3. Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med nässelspadet. Smula ner buljongtärningarna och späd med resten av vattnet. Koka ett par minuter. Tillsätt nässlorna och grädden. Smaka av soppan med salt och ev lite sherry.
  4. Servera den het och nykokt med en ägghalva i tallriken. Strö över lite gräslök.
  5. Servera gärna tillsammans med Valnötsbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 2 l nyplockade, späda nässlor
  • ca 1 l vatten
  • salt
  • 1 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärningar för vegetarisk
  • 1 dl grädde
  • ev 3 msk torr sherry
  • 2 msk hackad gräslök
  • 4 hårdkokta ägghalvor till servering
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!