Vårens nässelsoppa

82
23 Klimatsmart
Vårens nässelsoppa

Våren bjuder på härliga nässlor som inte bara är roliga att plocka utan även kan användas till den här lysande soppan. Enkel, snabblagad och magiskt krämig.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1998

Vårens nässelsoppa

Ingredienser

4 portioner
ca 2 l
nyplockade, späda nässlor
ca 1 l
vatten
-
salt
1 msk
margarin
3 msk
vetemjöl
2
hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärningar för vegetarisk
1 dl
grädde
ev 3 msk
torr sherry
2 msk
hackad gräslök
4
hårdkokta ägghalvor till servering

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse. Blanda ut det i vatten och tillsätt i soppan.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och en mjölkproteinfri ersättningsprodukt till grädde.
Gör äggfri: välj att servera soppan med fetaost, tofu eller något annat passande tillbehör.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

82

Kommentarer

Ethel

2021-04-29

Nej,29/4😊

Ethel

2021-04-29

"DIN Kommentar" 29/3 = Ethel Loberg. 😊

Ethel

2021-04-29

Bra, men jag tar bort mjölet, byter margarin mot smör och ökar på grädden. Fräser hackad gul lök också. När allt är klart tärnar jag med äggskärare ner kokta ägg så att soppan blir tjock och matig, mums.

Näringsvärde per portion

Energi 847 KJ / 202 kCal
Fett 17 g
Salt 4.06 g
Kolhydrater 7 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept