Våren bjuder på härliga nässlor som inte bara är roliga att plocka utan även kan användas till den här lysande soppan. Enkel, snabblagad och magiskt krämig.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
1998
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse. Blanda ut det i vatten och tillsätt i soppan.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och en mjölkproteinfri ersättningsprodukt till grädde.
Gör äggfri: välj att servera soppan med fetaost, tofu eller något annat passande tillbehör.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ethel
2021-04-29Nej,29/4😊
Ethel
2021-04-29"DIN Kommentar" 29/3 = Ethel Loberg. 😊
Ethel
2021-04-29Bra, men jag tar bort mjölet, byter margarin mot smör och ökar på grädden. Fräser hackad gul lök också. När allt är klart tärnar jag med äggskärare ner kokta ägg så att soppan blir tjock och matig, mums.