Våren bjuder på härliga nässlor som inte bara är roliga att plocka utan även kan användas till den här lysande soppan. Enkel, snabblagad och magiskt krämig.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1998
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse. Blanda ut det i vatten och tillsätt i soppan.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och en mjölkproteinfri ersättningsprodukt till grädde.
Gör äggfri: välj att servera soppan med fetaost, tofu eller något annat passande tillbehör.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Godaste varianten av nässelsoppa jag någonsin gjort
Susanne
2023-08-22Hur ska man kunna koka 2 liter nässlor i en halv liter vatten? Måste stå fel….
Tomas
2023-05-19Tack Tomas för din fråga. Vi har nu förtydligat i texten att man lägger i nässlorna lite eftersom de sjunker ihop. Hoppas du gillar soppan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-26En svensk delikatess
Eva
2023-05-06