Vårens nässelsoppa
Våren bjuder på härliga nässlor som inte bara är roliga att plocka utan även kan användas till den här lysande soppan. Enkel, snabblagad och magiskt krämig.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1998
Ingredienser
4 portioner
ca 2 l nyplockade, späda nässlor
ca 1 l vatten
salt
1 msk margarin
3 msk vetemjöl
2 hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärningar för vegetarisk
1 dl grädde
ev 3 msk torr sherry
2 msk hackad gräslök
4 hårdkokta ägghalvor till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi847 KJ / 202 kCal
Fett17 g
Salt4.06 g
Kolhydrater7 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Koka soppa på en spik går oxå. Grädde, sherry, hönsbuljong mm Bullshit. Jag har nässlor, inte ett snabbköp hemma. Det behövs vatten, salt och eventuellt lite redning. (Om man vill) Kan serveras med ägghalvor. Thats it.
Bengt
2024-05-04Som jag kommer ihåg att nässelsoppan smakade när jag var liten för 60 år sedan 😋
Torbjörn
2024-05-04Mycket gott. I stället för ägghalvor så gör jag förlorade ägg, dvs knäcker ägg rakt ner i den kokande soppan. När vitan stelnat så serveras ägget och soppan Gulan är då gott krämig.
Henrik
2024-04-21