Soppa med ramslök och nässlor

Här har du våren i en skål! Denna lena soppa på ramslök och nässlor är lika perfekt till fest som till en lättare lunch. Grädden ger en rund och krämig smak, och det pocherade ägget på toppen blir pricken över i:et.

Ingredienser
6 förrättsportioner
Soppa
1 bananschalottenlök
1 msk smör
3 dl vispgrädde
80 g nässlor (ca 1 liter plockade nässlor)
50 g färsk eller fryst ramslök
6 dl kyckling- eller grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
1/2 citron (ca 1|1/2 msk juice)
Pocherat ägg
4 msk ättiksprit (12%)
6 ägg
10 dl vatten
Till servering
örter t ex krasse, persilja eller körvel
ev olivolja
Gör så här
00:05:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per förrättsportion
Energi1244 KJ / 297 kCal
Fett28 g
Salt1.4 g
Kolhydrater3 g
Protein9 g
Kommentar
Hej! Detta låter supersmarrigt! Men jag har ingen färsk ramslök, bara torkad. Kan jag använda den, hur mycket tar jag isåfall?
Eva
2025-04-18Hej Eva! Börja med 1 msk och smaka dig fram. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-18