Bakad gräddfil med rökt lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bakad gräddfil med rökt lax

Syrlig gräddfil som bakas i ugn med grädde och äggula. Konsistensen påminner om crème brulée och serveras med kallrökt lax och hackad salladslök. Baka i portionsformar och servera som förrätt. En perfekt öppning på middagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 125°C.
  2. Blanda gräddfil, grädde, ägggulor, salt och peppar och fördela i 4 små portionsformar (för 4 port). Grädda i ugn i ca 25 minuter. Ta ut och låt kallna.
  3. Topping: Toppa med finskuren lax, salladslök och klippt krasse.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Topping
  • 4 skivor kallrökt lax
  • 1 salladslök
  • krasse till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 963 kJ / 230 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept