Bakad gräddfil med rökt lax

7
0
Bakad gräddfil med rökt lax

Syrlig gräddfil som bakas i ugn med grädde och äggula. Konsistensen påminner om crème brulée och serveras med kallrökt lax och hackad salladslök. Baka i portionsformar och servera som förrätt. En perfekt öppning på middagen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013

Bakad gräddfil med rökt lax

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl grädde
3 äggulor
1 krm salt
1 krm peppar

Topping

4 skivor kallrökt lax
1 salladslök
krasse till garnering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 963 KJ / 230 kCal
Fett 19 g
Salt 2.38 g
Kolhydrater 3 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden