Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Evas gräddstuvade nässlor

Krämiga och goda är dessa gräddstuvade nässlor som du enkelt tillagar på under 45 minuter. De grovhackade nässlorna kokas i smör, grädde och mjölk och smaksätts slutligen med salt och peppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och skölj nässlorna. Koka dem mjuka i saltat vatten, ca 10 minuter.
  2. Häll av och hacka dem grovt. Fräs nässlorna i smör, späd med grädde och låt puttra under lock en stund.
  3. Späd ytterligare med mjölk. Låt koka på svag värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Gott även med spenat om nässlorna låter vänta på sig.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 l nässlor
  • salt
  • vatten
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 1/2 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan