Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Nässeltimbaler med räkor

En underbart god förrätt finner du i detta recept på nässeltimbaler med räkor. Blanda dina handskalade, salta räkor med söt honung och syrlig citronsaft och lägg på assietter före du stjälper upp den krämiga timbalen. Servera ihop med färskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj nässlorna. Förväll i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt nässlorna rinna av. Finfördela nässlorna i matberedare.
  2. Tillsätt ägg, grädde och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela smeten i 8 lätt smorda portionsformar eller -koppar. Tillaga i mikrovågsugn på full effekt (max 800W), 6-7 min eller ställ formarna i en traktörpanna och häll vatten runt om formarna.
  4. Sjud timbalerna ca 20 min tills de har stelnat.
  5. Skala räkorna. Blanda ihop citronsaft och honung och häll över räkorna. Fördela räkorna på assietter och stjälp på timbalerna. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 500 g nässlor eller färsk spenat
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 kg räkor med skal
  • saft av 1 citron
  • 2 msk honung
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer