Fullkornsbröd

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
3
Fullkornsbröd

Fullkornsbröd är både nyttigt och gott. Här har du ett kanonrecept på hur du själv kan baka till de fantastiskt goda fullkornsbröden. Enkelt, gott och nyttigt!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Fullkornsbröd

Ingredienser

2 stora bröd

Jästlösning

1/2 paket jäst (à 50 g)
1 msk råsocker eller honung
1 1/2 dl ljummet vatten (37 grader)

Deg

2 1/3 l grahamsmjöl (motsvarar 1.35 kg)
9 dl ljummet vatten (37 grader)
olja
4 tsk salt (gärna havssalt)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Måtten behöver ses över i det här receptet.

Patrik

2024-08-22

Hej Patrik! Nu har vi provbakat brödet och ökat mängden salt och vatten. Vi har också lagt till att brödet bör knådas med maskin för att få ett luftigare bröd. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-09-04

Har inte provat men måste vara felskrivet i förhållande vätska och mjöl.

Karin

2023-09-25

Ser ingenstans hur många kcal det innehåller

Peter

2021-03-24

Testa liknande recept

Grahamsbröd med morötter
Betyg 3.9 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Leifs frukostbröd med gojibär
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Feta och olivfyllt bröd
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppel- och valnötsbaguetter
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Värdshusets långpannebröd
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brunkans grahamsbröd
Betyg 3.1 av 5.
64 personer har röstat
Över 60 min att tillaga