Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fullkornsbröd

Fullkornsbröd är både nyttigt och gott. Här har du ett kanonrecept på hur du själv kan baka till de fantastiskt goda fullkornsbröden. Enkelt, gott och nyttigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 stora bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Jästlösning: Blanda jäst och socker i en stor bunke tillsammans med vattnet. Låt jästlösningen stå på ett varmt ställe i ca 10 minuter tills den börjar bubbla.
  2. Deg: Tillsätt mjöl, salt och resten av det ljumma vattnet. Blanda väl, det går bäst för hand. Dela degen i hälften och lägg den i 2 brödformar (för 2 bröd) som penslats med olja.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Ställ formarna på ett varmt och dragfritt ställe, täck med bakduk och låt degen jäsa i ca 20 minuter.
  5. Grädda 35-40 minuter mitt i ugnen. Låt svalna under duk innan bröden stjälps upp.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 2 stora bröd
Jästlösning
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 1 msk råsocker
  • 1 1/2 dl ljummet vatten (37 grader)
Deg
  • 2 1/3 l grahamsmjöl (2 1/4 l motsvarar 1.35 kg)
  • 7 1/2 dl ljummet vatten (37 grader)
  • olja
  • 2 tsk salt (gärna havssalt)
Lägg till i inköpslistan