Fullkornsbröd
Fullkornsbröd är både nyttigt och gott. Här har du ett kanonrecept på hur du själv kan baka till de fantastiskt goda fullkornsbröden. Enkelt, gott och nyttigt!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
2 stora bröd
Jästlösning
1/2 paket jäst (à 50 g)
1 msk råsocker eller honung
1 1/2 dl ljummet vatten (37 grader)
Deg
2 1/3 l grahamsmjöl (motsvarar 1.35 kg)
9 dl ljummet vatten (37 grader)
olja
4 tsk salt (gärna havssalt)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Måtten behöver ses över i det här receptet.
Patrik
2024-08-22Hej Patrik! Nu har vi provbakat brödet och ökat mängden salt och vatten. Vi har också lagt till att brödet bör knådas med maskin för att få ett luftigare bröd. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-04Har inte provat men måste vara felskrivet i förhållande vätska och mjöl.
Karin
2023-09-25Ser ingenstans hur många kcal det innehåller
Peter
2021-03-24