Brunkans grahamsbröd
Magnifikt matbröd bakat på grahamsmjöl, vetemjöl och ljus sirap. Ett kraftigt och mättande bröd som passar bra till maten eller att äta som mellanmål med ett gott pålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
Ingredienser
3 bröd
Fördeg
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl kallt vatten
5 g jäst
Steg 2
8 dl kallt vatten
6 1/2 dl grahamsmjöl
1 kg vetemjöl
15 g jäst
1 msk ljus sirap
4 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Hade förvisso ingen termometer, men det blev gott ändå!
Theo
2020-06-13Ska vattnvara kallt eller ljummet?
Anna-greta
2009-11-22Ska vattnet i steg 2 vara kallt eller ljummet?
Anna-greta
2009-11-22