Brunkans grahamsbröd

Betyg 3.1 av 5.
64 personer har röstat
3
Brunkans grahamsbröd

Magnifikt matbröd bakat på grahamsmjöl, vetemjöl och ljus sirap. Ett kraftigt och mättande bröd som passar bra till maten eller att äta som mellanmål med ett gott pålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Brunkans grahamsbröd

Ingredienser

3 bröd

Fördeg

2 1/2 dl  vetemjöl
2 1/2 dl  kallt vatten
5 g  jäst

Steg 2

8 dl  kallt vatten
6 1/2 dl  grahamsmjöl
1 kg  vetemjöl
15 g  jäst
1 msk  ljus sirap
4 tsk  salt

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
64 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Hade förvisso ingen termometer, men det blev gott ändå!

Theo

2020-06-13

Ska vattnvara kallt eller ljummet?

Anna-greta

2009-11-22

Ska vattnet i steg 2 vara kallt eller ljummet?

Anna-greta

2009-11-22

Testa liknande recept

Hembakt fröknäcke
Betyg 3.6 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotslimpa
Betyg 4.9 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kruskavlat tunnbröd
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Leifs frukostbröd med gojibär
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotsbröd
Betyg 4.1 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppel- och valnötsbaguetter
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga