Medelhavsbröd

20
11
Medelhavsbröd

Medelhavsinspirerat matbröd som garanterat kommer att uppskattas av dina gäster. Detta smakrika Medelhavsbröd är relativt lättlagat och innehåller många goda ingredienser som hackade soltorkade tomater, oregano, havssalt och rågsikt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Medelhavsbröd

Ingredienser

1 portioner
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
3 tsk salt
1 msk torkad oregano
1 dl hackade soltorkade tomater (eller hackade svarta oliver)
4 dl rågsikt
4 dl durumvetemjöl
6 dl vetemjöl
havssalt

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 1 stort bröd.

Tips

Receptet är provlagat för 1 stort bröd men passar även för 2 mindre bröd.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Rud erik geier

2022-04-17

Riktigt gott. Tog bara 2 teskedar salt och minskade mjölet till 4-5 dl.

Helena

2022-01-02

När jag bakar detta bröd nästa gång kommer jag att halvera mängden salt. Annars ett gott bröd.

Jenny

2020-08-29

Jag läste igenom kommentarerna innan jag satte igång. Håller med om att 4dl vetemjöl räcker gott och väl, mindre salt kommer jag ha nästa gång också. Jag hade 1½ msk oregano samt använde jag mig av soltorkade tomater i olja med örter, som gav fin smak.