Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Medelhavsbröd

Medelhavsinspirerat matbröd som garanterat kommer att uppskattas av dina gäster. Detta smakrika Medelhavsbröd är relativt lättlagat och innehåller många goda ingredienser som hackade soltorkade tomater, oregano, havssalt och rågsikt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 1 stort bröd.

  1. Smula jästen och rör ut den med degvätskan. Tillsätt ingredienserna efter hand och arbeta sist in så mycket vetemjöl som krävs för att degen ska bli smidig och inte kladda. Arbeta degen rejält i bunken och jäs den i 30-45 minuter.
  2. Knåda degen kraftigt på lätt mjölat underlag i 5-10 minuter. Forma ett stort bröd och lägg dem på plåt med bakpapper. Strö över lite mjöl på ovansidan och skär några skåror med vass kniv. Strö lite havssalt i skårorna.
  3. Sätt ugnen på 225°C. Låt bröden jäsa i 20-30 minuter på plåten.
  4. Grädda brödet i nedre halvan av ugnen ca 30 minuter. Låt dem svalna på galler.

Tips

Receptet är provlagat för 1 stort bröd men passar även för 2 mindre bröd.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 3 tsk salt
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 dl hackade soltorkade tomater (eller hackade svarta oliver)
  • 4 dl rågsikt
  • 4 dl durumvetemjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • havssalt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer