Medelhavsinspirerat bröd med friska smaker från oliver och rosmarin. Brödet blir gudomligt när det kommer direkt från ugnen och passar utmärkt att doppa i pastasåsen.
Jag tycker inte om oliver, och hade ingen rosmarin hemma första gången. Istället tog jag basilika, och valde dessutom att rulla bröden i flingsalt och basilika innan jag la dem på plåten. Mums! Rosmarin är inte heller fel. Oliver har jag aldrig prövat.
Receptet är lättbakat (jag brukar inte knåda på bakbord, utan bara knåda ihop i bunken och dela på två), går snabbt, och blir lagom mycket för att hinna gå åt medan det fortfarande är färskt. Perfekt!
Kommentar
Jag tycker inte om oliver, och hade ingen rosmarin hemma första gången. Istället tog jag basilika, och valde dessutom att rulla bröden i flingsalt och basilika innan jag la dem på plåten. Mums! Rosmarin är inte heller fel. Oliver har jag aldrig prövat. Receptet är lättbakat (jag brukar inte knåda på bakbord, utan bara knåda ihop i bunken och dela på två), går snabbt, och blir lagom mycket för att hinna gå åt medan det fortfarande är färskt. Perfekt!
Monika
2009-01-06