Gott bröd med oliver och rosmarin

Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
1
Gott bröd med oliver och rosmarin

Medelhavsinspirerat bröd med friska smaker från oliver och rosmarin. Brödet blir gudomligt när det kommer direkt från ugnen och passar utmärkt att doppa i pastasåsen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Gott bröd med oliver och rosmarin

Ingredienser

2 bröd
1 1/2 dl svarta oliver med kärnor
5 - 6 kvistar färsk rosmarin (6 kvistar motsvarar 1 msk torkad)
5 dl vatten (ca 50°C)
1 påse torrjäst (à 12 g)
2 msk olivolja
8 - 9 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat

Kommentar

Jag tycker inte om oliver, och hade ingen rosmarin hemma första gången. Istället tog jag basilika, och valde dessutom att rulla bröden i flingsalt och basilika innan jag la dem på plåten. Mums! Rosmarin är inte heller fel. Oliver har jag aldrig prövat. Receptet är lättbakat (jag brukar inte knåda på bakbord, utan bara knåda ihop i bunken och dela på två), går snabbt, och blir lagom mycket för att hinna gå åt medan det fortfarande är färskt. Perfekt!

Monika

2009-01-06

Testa liknande recept

Enkel focaccia med torrjäst
Betyg 2.9 av 5.
80 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosmarinscones
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fyllt grekiskt bröd
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Feta och olivfyllt bröd
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ruccola och rosmarinpizza
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesamkringlor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga