Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gott bröd med oliver och rosmarin

Medelhavsinspirerat bröd med friska smaker från oliver och rosmarin. Brödet blir gudomligt när det kommer direkt från ugnen och passar utmärkt att doppa i pastasåsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur oliverna och grovhacka dem. Finhacka rosmarinen.
  2. Häll vatten i en skål, tillsätt jäst, 1 tsk salt, olivolja och mjöl, men spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta samman till en lös och smidig deg. Arbeta in rosmarin och oliver. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Dela degen i 2 delar på mjölat underlag och forma till 2 runda bullar (för 2 bröd). Lägg dem på en smord plåt. Strö över lite vetemjöl. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
  5. Ställ in bröden i ugnen och grädda i ca 20 minuter. Ta ut bröden och låt svalna på galler under bakduk.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 1 1/2 dl svarta oliver med kärnor
  • 6 kvistar färsk rosmarin (6 kvistar motsvarar 1 msk torkad)
  • 5 dl vatten (ca 50°C)
  • 1 påse torrjäst (à 12 g)
  • 2 msk olivolja
  • 9 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • salt
Lägg till i inköpslistan