Vardagspaella med lax, fänkål, chorizo och räkor
En härlig paella med fisk, kryddig korv och skalade räkor. Paellan får en indisk touch av garam masala och saffran. Tillsammans med räkor, fisk och chorizo blir detta en favoritpaella med underbar smak.
Ingredienser
4 portioner
400 g fryst lax och fryst alaska pollock
175 - 200 g skalade räkor
1 stark chorizo eller annan kryddig korv
1 fänkål
2 vitlöksklyftor
150 g frysta blomkålsbukett
3 msk olivolja
3 dl avorioris
1/2 g saffran (1/2 g saffran motsvarar ett kuvert saffran)
2 tsk paprikapulver
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
6 dl vatten
1 1/2 tsk salt
Gör så här
Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2682 KJ / 640 kCal
Fett27 g
Salt4.5 g
Kolhydrater57 g
Protein40 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Står inget om gara Marsala i receptet.
Gunilla
2022-01-30