Pestobakad torskgratäng med tomat
Sugen på att piffa till torsken? Här smaksätts den med soltorkade tomater, pesto med smak av basilika, och en len gräddblandning. Salladslök och isbergsallad adderar ytterligare krisp och fräschör!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 msk pesto basilika
salt
peppar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 dl strimlade soltorkade tomater
600 g alaska pollock eller annan torskfisk
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2459 KJ / 585 kCal
Fett25 g
Salt2.4 g
Kolhydrater50 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Varför heter rätten torskgratäng när den inte innehåller torsk?
Zanna
2019-02-18Hej Zanna! Alaska pollock är en torsk, så det passar bra med torskgratäng. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-02-19