Pestobakad torskgratäng med tomat

14
1
Pestobakad torskgratäng med tomat

Sugen på att piffa till torsken? Här smaksätts den med soltorkade tomater, pesto med smak av basilika, och en len gräddblandning. Salladslök och isbergsallad adderar ytterligare krisp och fräschör!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021

Pestobakad torskgratäng med tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1 msk
majsstärkelse
1 1/2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
mjölk
2 msk
pesto basilika
-
salt
-
peppar
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1 dl
strimlade soltorkade tomater
600 g
alaska pollock eller annan torskfisk
1/2
isbergssallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Det går bra att byta ut salladslök mot purjolök. Se till att skölja purjolöken innan du skivar den fint.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Zanna

2/18/2019

Varför heter rätten torskgratäng när den inte innehåller torsk?

Redaktionen ICAse

2/19/2019

Hej Zanna! Alaska pollock är en torsk, så det passar bra med torskgratäng. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2459 KJ / 585 kCal
Fett 25 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 50 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept