Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vannameiräkor i curry med broccoli

En underbart väldoftande asiatisk currygryta med odlade vannameiräkor som både är goda och snälla mot miljön. Grytans bas består av söt kokosmjölk, het ingefära, gul curry och frisk citronsaft.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Curry: Skala och riv ingefäran. Skala och skiva löken. Fräs löken i oljan i en kastrull. Pressa i vitlöken och rör i ingefära, curry och salt. Sänk värmen och häll i kokosmjölken. Låt koka upp.
  3. Grönsaker: Ansa och skär broccolin i små bitar. Skala och skiva stammen. Koka mjuk i saltat vatten ca 4 minuter. Lägg i sockerärtorna efter 1 minut och låt koka med.
  4. Curry: Lägg de frysta räkorna i kastrullen och låt dem tina och bli varma. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.     
  5. Servera curryn med grönsakerna och riset.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Curry
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 gul lök
  • 2 tsk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk curry
  • 1/2 tsk salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 350 g frysta skalade vannameiräkor
  • 1 citron
  • peppar
Grönsaker
  • 250 broccoli
  • 150 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2570 kJ / 614 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept