Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Solbullar från Fårö

Underbara solbullar från Fårö som redan vid åsynen av bakelserna ger dig en härlig sommarkänsla. Nybakta bullar är alltid en succé och med den fylliga läckra vaniljkrämen blir solbullarna fantastiska.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret. Häll i mjölken och vattnet. Låt vätskan bli fingervarm, 37°C. Smula i jästen och tillsätt salt och socker.
  2. Blanda i mjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en smidig lös deg, som inte ska klibba. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
  3. Rör ihop vaniljkrämen under tiden, enligt anvisningar på paketet.
  4. Knåda degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 20 bitar (för 20 st) och rulla till släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Gör djupa hål i bullarna och klicka vaniljkräm i varje hål.
  7. Grädda solbullarna gyllenbruna mitt i ugnen, ca 10 minuter. Ta ut bullarna och låt svalna.
  8. Topping: Smält smöret och pensla bullarna. Vänd dem i strösocker.

För alla

Innehåller gluten och mjölk.
Gör äggfri: byt ev ut vaniljkrämen (som kan innehålla spår av ägg) mot en fast sylt.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 150 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/3 dl socker
  • ca 1 1/2 l vetemjöl
  • 2 dl vaniljkräm (enligt paketets anvisning)
Topping
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1040 kJ / 250 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden