Solbullar från Fårö

47
5
Solbullar från Fårö

Underbara solbullar från Fårö som redan vid åsynen av bakelserna ger dig en härlig sommarkänsla. Nybakta bullar är alltid en succé och med den fylliga läckra vaniljkrämen blir solbullarna fantastiska.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Solbullar från Fårö

Ingredienser

20 st
150 g smör
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/3 dl socker
ca 1 1/2 l vetemjöl
2 dl vaniljkräm (enligt paketets anvisning)

Topping

50 g smör
1 1/2 dl strösocker

För alla

Innehåller gluten och mjölk.
Gör äggfri: byt ev ut vaniljkrämen (som kan innehålla spår av ägg) mot en fast sylt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Redaktionen

2013-08-27

Hej Kin, Henrik och Gabriella! Kin har helt rätt i sin kommentar! Så gör man så går det utmärkt att frysa dem.

Kin

2013-08-18

Hej svarar på eran kommentar om att frysa bullarna. Det går bra att frysa ner dom. men då innan man penslar och rullar de i socker. Rekommenderar att pensla och sockra precis före servering! Då dom annars blir blöta och sockret försvinner.!

Henrik

2012-09-25

Jag är också intresserad av att få svar på den tre år gamla frågan: går det att frysa dessa bullar? Jag inser att toppingen får vänta tills serveringstillfället.

Näringsvärde per portion

Energi 1040 KJ / 250 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden