Solbullar från Fårö
Underbara solbullar från Fårö som redan vid åsynen av bakverken ger dig en härlig sommarkänsla. Nybakta solskensbullar är alltid en succé och med den fylliga läckra vaniljkrämen blir solbullarna fantastiska.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
20 st
150 g smör
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/3 dl socker
ca 15 dl vetemjöl
3 dl vaniljkräm (enligt paketets anvisning)
Topping
50 g smör
1 dl strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1245 KJ / 45 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater46 g
Protein5 g
Kommentarer
Vad ska man pensla bullarna med för att få sockret att fästa?
Hanna
2024-07-24Hej Hanna! Det stämmer att man ska pensla dom. Det har fallit bort, de ska penslas med smör innan de doppas i sockret. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-25Skall bullarna penslas med något? Hur får man annars sockret att fastna på bullen?
Ingemar
2024-05-06Hahaha... Det tog fem år att få svar på den frågan. Testade ni själva under väntetiden?
Margareta
2024-05-01