Solbullar från Fårö
Underbara solbullar från Fårö som redan vid åsynen av bakverken ger dig en härlig sommarkänsla. Nybakta solskensbullar är alltid en succé och med den fylliga läckra vaniljkrämen blir solbullarna fantastiska.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
20 st
150 g smör
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/3 dl socker
ca 15 dl vetemjöl
3 dl vaniljkräm (enligt paketets anvisning)
Topping
1 dl strösocker
För alla
Kontrollera noga innehållet i vaniljkrämen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk, obs! gäller även vaniljkrämen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter, obs! gäller även vaniljkrämen.
Gör äggfri: välj en äggfri vaniljkräm eller byt ut krämen mot en fast sylt.
Receptet uppdaterat april 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1169 KJ / 279 kCal
Fett8 g
Salt0.3 g
Kolhydrater46 g
Protein5 g
Kommentarer
Hej Kin, Henrik och Gabriella! Kin har helt rätt i sin kommentar! Så gör man så går det utmärkt att frysa dem.
Redaktionen
2013-08-27Hej svarar på eran kommentar om att frysa bullarna. Det går bra att frysa ner dom. men då innan man penslar och rullar de i socker. Rekommenderar att pensla och sockra precis före servering! Då dom annars blir blöta och sockret försvinner.!
Kin
2013-08-18Jag är också intresserad av att få svar på den tre år gamla frågan: går det att frysa dessa bullar? Jag inser att toppingen får vänta tills serveringstillfället.
Henrik
2012-09-25