Vaniljkräm
En äkta vaniljkräm gjord på vaniljstång är det som tar dina bakverk från helt okej till total magi! Tårtor, bakelser, bullar, kakor eller paj – bara fantasin sätter gränserna! Främsta skälet till att göra sin egen vaniljkräm är att den blir så mycket godare än att köpa färdig.
Ingredienser
8 dl
1 vaniljstång
5 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
7 äggulor
1/2 dl majsstärkelse
25 g rumsvarmt smör
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Näringrvädet är beräknat på 1 dl.
Gör så här
Tips
Använd inte stålvisp i aluminiumkastrull, vaniljkrämen blir gråaktig då.
Får du vaniljkräm över går den bra att frysa.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi696 KJ / 167 kCal
Fett7 g
Salt0.1 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g
Kommentarer
Samma hände med mig som många andra här läser jag, blev också lite för lös. Men oj va god den var!!
Louise
2024-03-11Väldigt god vaniljkräm
Mikael
2023-06-24Går det bra att göra krämen i förväg och förvara i kylskåp ett par dagar?
Louise
2023-03-05Hej Louise! Det går bra att göra krämen i 1-2 dagar i förväg men var noga med att titta, lukta och smaka på krämen innan du använder den. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-06