Vaniljkräm

51
6
Vaniljkräm

En äkta vaniljkräm gjord på vaniljstång är det som tar dina bakverk från helt okej till total magi! Tårtor, bakelser, bullar, kakor eller paj – bara fantasin sätter gränserna! Främsta skälet till att göra sin egen vaniljkräm är att den blir så mycket godare än att köpa färdig.

Vaniljkräm

Ingredienser

8 dl
1 vaniljstång
5 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
7 äggulor
1/2 dl majsstärkelse
25 g rumsvarmt smör

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.

Näringrvädet är beräknat på 1 dl.

Gör så här

Tips

Använd inte stålvisp i aluminiumkastrull, vaniljkrämen blir gråaktig då.

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Mats

2022-05-02

Det blev snarare sås än kräm, trots att jag följde stegen till punkt och pricka. Lät det aldrig koka upp. Hällde direkt över i en kall bunke osv.

Anahid

2021-08-29

Gott och enkelt att göra men det blev mer som vaniljsås än kräm. Jag vet inte om det blir tjockare om man lägger till mer majsstärkelse.

Redaktionen ICAse

2021-09-06

Hej Anahid! Om du följde receptet till punkt och pricka så tror vi att du värmde upp den lite för kort tid efter att du hade blandat mjölken med strösocker, äggulor och majsstärkelse . Det är viktigt att krämen verkligen börjar tjockna innan du tar av kastrullen från plattan. Hoppas att du vill testa receptet igen! Hälsningar Elina

Anna

2021-06-28

Så bra recept och enkelt att göra!

Näringsvärde per portion

Energi 696 KJ / 167 kCal
Fett 7 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 22 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden