Vaniljkräm

Betyg 3.3 av 5.
54 personer har röstat
11
Vaniljkräm

En äkta vaniljkräm gjord på vaniljstång är det som tar dina bakverk från helt okej till total magi! Tårtor, bakelser, bullar, kakor eller paj – bara fantasin sätter gränserna! Främsta skälet till att göra sin egen vaniljkräm är att den blir så mycket godare än att köpa färdig.

Vaniljkräm

Ingredienser

8 dl
1   vaniljstång
5 dl  mjölk
1 1/2 dl  strösocker
7   äggulor
1/2 dl  majsstärkelse
25 g  rumsvarmt smör

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.

Näringrvädet är beräknat på 1 dl.

Gör så här

Tips

Använd inte stålvisp i aluminiumkastrull, vaniljkrämen blir gråaktig då. Får du vaniljkräm över går den bra att frysa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
54 personer har röstat

Kommentarer

Jag följer aldrig recept till punkt och pricka.. jättebra grund men gå på känsla, jag låter tex denna koka längre så den blir tjock. Då blir det en kräm och inte sås som många nedan kommenterat. Lycka till!

Karin

2024-06-01

Samma hände med mig som många andra här läser jag, blev också lite för lös. Men oj va god den var!!

Louise

2024-03-11

Väldigt god vaniljkräm

Mikael

2023-06-24

Näringsvärde per portion

Energi696 KJ / 167 kCal
Fett7 g
Salt0.1 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Olof Viktors vaniljglass
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord vaniljsås
Betyg 3.6 av 5.
123 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämbulle
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Råkräm
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Napoleonbakelse
Betyg 1.7 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegspaj med vaniljkräm och hallon
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga