Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Vaniljkräm

En äkta vaniljkräm gjord på vaniljstång är det som tar dina bakverk från helt okej till total magi! Tårtor, bakelser, bullar, kakor eller paj – bara fantasin sätter gränserna! Främsta skälet till att göra sin egen vaniljkräm är att den blir så mycket godare än att köpa färdig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela vaniljstången på längden med en liten kniv och skrapa ur fröna. Lägg både stång och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp och dra av från värmen. Låt stå och dra i ca 15 minuter och lyft sedan upp vaniljstången.
  2. Vispa strösocker, äggulor och majsstärkelse luftigt med en elvisp i en bunke. Häll i mjölken under fortsatt vispning.
  3. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp, fortsätt vispa under tiden. Så fort vaniljkrämen börjar tjockna, häll snabbt över den i en kall skål.
  4. Vispa ner smöret så att det smälter. Kyl vaniljkrämen i ett isbad eller i kylen. Täck krämen med plastfolie så att det inte bildas skinn på den.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.

Tips

Använd inte stålvisp i aluminiumkastrull, vaniljkrämen blir gråaktig då.

Ingredienser

Portioner: 8 dl
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl mjölk
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 7 äggulor
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 25 g rumsvarmt smör
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer