Vaniljkräm

32
3
Vaniljkräm

En äkta vaniljkräm gjord på vaniljstång är det som tar dina bakverk från helt okej till total magi! Tårtor, bakelser, bullar, kakor eller paj – bara fantasin sätter gränserna! Främsta skälet till att göra sin egen vaniljkräm är att den blir så mycket godare än att köpa färdig.

Skriv ut
Vaniljkräm

Ingredienser

8 dl
1
vaniljstång
5 dl
mjölk
1 1/2 dl
strösocker
7
äggulor
1/2 dl
majsstärkelse
25 g
rumsvarmt smör

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.

Näringrvädet är beräknat på 1 dl.

Gör så här

Tips

Använd inte stålvisp i aluminiumkastrull, vaniljkrämen blir gråaktig då.

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Therese

2020-06-08

Supergod och enkel att göra! Passar perfekt som tårtfyllning.

Jennie

2020-01-18

Gott, men det blir mer en vaniljsås än kräm skulle jag vilja säga. Gjorde detta recept att ha som vaniljkräm till semla men det funkade inte alls eftersom konsistensen blir väldigt rinnig.

Redaktionen ICAse

2020-01-22

Hej Jennie! Undrar varför vaniljkrämen blev så rinnig? Lät du den koka? Den ska inte koka, man ska ta bort kastrullen från plattan så fort krämen börjar tjockna. Krämen fortsätter att tjockna även när man har tagit bort den från plattan. Ett tips är också att blanda vaniljkräm med vispad grädde och ha det som fyllning till semlor, mums! Hälsningar Elina

Malin

2019-01-29

Jättegod och enkel att göra!

Näringsvärde per portion

Energi 696 KJ / 167 kCal
Fett 7 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 22 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept