Vaniljkräm

En äkta vaniljkräm gjord på vaniljstång är det som tar dina bakverk från helt okej till total magi! Tårtor, bakelser, bullar, kakor eller paj – bara fantasin sätter gränserna! Främsta skälet till att göra sin egen vaniljkräm är att den blir så mycket godare än att köpa färdig.

Ingredienser
8 dl
1 vaniljstång
5 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
7 äggulor
1/2 dl majsstärkelse
25 g rumsvarmt smör
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringrvädet är beräknat på 1 dl.
Energi696 KJ / 167 kCal
Fett7 g
Salt0.1 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag följer aldrig recept till punkt och pricka.. jättebra grund men gå på känsla, jag låter tex denna koka längre så den blir tjock. Då blir det en kräm och inte sås som många nedan kommenterat. Lycka till!
Karin
2024-06-01Samma hände med mig som många andra här läser jag, blev också lite för lös. Men oj va god den var!!
Louise
2024-03-11Hej Louise! Kockarna har nu justerat lite i texten så att krämen ska värmas till den blir 80 grader så att den tjocknar ordentligt. Hoppas du gärna testar receptet igen. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2025-03-06Väldigt god vaniljkräm
Mikael
2023-06-24