Saffransmunkar

Baka saffransmunkar! Hemgjorda munkar är ett festligt bakverk som passar alla högtider och uppskattas av alla åldrar. Genom att addera saffran i degen och rulla munkarna i socker och kardemumma får vi en julig munk.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Ingredienser
30 st
25 g färsk jäst
3 dl kallt vatten
1 1/2 dl strösocker
2 förp saffran (à 1/2 g)
12 dl vetemjöl special (12 dl vetemjöl motsvarar 720 g)
3 små ägg (à ca 50 g)
1/2 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
Kardemummasocker
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
10 dl neutral olja till fritering
Gör så här
00:10:00
02:00:00
00:45:00
00:01:30
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stBlev otroligt gott!
Elsa
Åhh så goda runda och fina och gula, rullade i strösocker blandat med 2tsk vaniljsocker isf kardemumma eftersom ingen gillar det.
Katrin
Vad gör jag för fel? Mina blev helt platta och inte gula alls.
Emmelie
Wow! Går det att göra dessa veganska? Smöret byts bara ut men hur gör man med äggen? :)
Linda