Pepparkaksmunkar
Munkar med pepparkakssmak är liksom två goda ting i samma bakverk. Pepparkaksmunkarna kryddas med klassiska pepparkakskryddor som nejlika, ingefära och kardemumma. Fritera munkarna med pepparkakssmak snabbt och rulla dem i en sockerblandning med pepparkakssmak och fikabrödet är fixat.
Ingredienser
20 portioner
50 g färsk jäst
2 dl rumsvarm mjölk (3%)
6 1/2 dl vetemjöl (6 1/2 dl motsvarar ca 380 g)
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
2 tsk mald kanel
2 tsk mald kryddnejlika
2 tsk mald ingefära
2 tsk mald kardemumma
3/4 tsk salt
1 ägg
1 1/2 l frityrolja
Att rulla munkarna i
2 1/2 dl strösocker
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald kardemumma
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
För lite smak av pepparkakor
Alice majbritt
2020-12-08