ÖVER 60 MIN | Medel

Frestande laktosfria kardemummabullar

Kardemummabullar på frukostbrickan blir en välkommen överraskning - tänk att bli väckt av doften av nybakade bullar! Dessa frukostbullar har ingen söt fyllning utan serveras med traditionella smörgåspålägg som cream cheese, hårdost och valfria grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader, häll den över jästen och rör tills den löst sig.
  3. Tillsätt smör, kvarg, socker, vaniljsocker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl.
  4. Arbeta till en smidig blank deg.
  5. Jäs övertäckt i 40 min.
  6. Dela degen i 30 bitar och gör fina bullar.
  7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Jäs 30–40 min.
  10. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 8–10 min.

Recept och bild från Valio.

För alla

Fri från laktos.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägg och pensla med mjölk, fil eller vatten.

Tips

Servera gärna med laktosfri cream cheese.
Eller gör semlor av kardemummabullarna.

Ingredienser

Portioner: ca 30 st
  • 50 g jäst
  • 100 g rumsvarmt laktosfritt smör
  • 5 dl laktosfri mjölkdryck
  • 250 g laktosfri kvarg
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 tsk kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 17 dl vetemjöl
  • ägg (till pensling)

Näringsvärde
Per portion

Energi 794 kJ / 190 kCal