Laktosfria lussebullar med kvarg och mandel

6
1
Laktosfria lussebullar med kvarg och mandel

Fyll hela hemmet av den ljuvliga doften av nybakade lussekatter. Julens godaste lussebullar är laktosfria och har en fyllning av smör, socker och knapriga mandelflarn. Försvinnande goda till lussefikat.

Skriv ut
Laktosfria lussebullar med kvarg och mandel

Ingredienser

40 st
4 dl
laktosfri mjölkdryck
50 g
jäst för söta degar
1 tsk
kardemumma
2
påsar saffran (à 1/2 g)
1 dl
strösocker till bullarna
200 g
laktosfri kvarg
0.5 tsk
salt
100 g
rumsvarmt laktosfritt smör i små kuber
14 dl
mjöl

Utbakning

1 dl
mjöl

Fyllning

30 g
smör
0.5 dl
strösocker
50 g
mandelflarn
ca 30 st
russin till garnering
1
ägg till pensling

För alla

Fri från laktos. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla bullarna med mjölk, laktosfri mjölkdryck eller mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild från Valio.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Katherin

12/19/2020

Hej, går dem här bullar att frysa?

Redaktionen ICAse

12/21/2020

Hej Katherin! Det går bra men nybakade är alltid godast. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept