Laktosfria lussebullar med kvarg och mandel
Fyll hela hemmet av den ljuvliga doften av nybakade lussekatter. Julens godaste lussebullar är laktosfria och har en fyllning av smör, socker och knapriga mandelflarn. Försvinnande goda till lussefikat.
Ingredienser
40 st
4 dl laktosfri mjölkdryck
50 g jäst för söta degar
1 tsk kardemumma
2 påsar saffran (à 1/2 g)
1 dl strösocker till bullarna
200 g laktosfri kvarg
1/2 tsk salt
100 g rumsvarmt laktosfritt smör i små kuber
14 dl mjöl
Utbakning
1 dl mjöl
Fyllning
30 g smör
1/2 dl strösocker
50 g mandelflarn
ca 30 st russin till garnering
1 ägg till pensling
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hej, går dem här bullar att frysa?
Katherin
2020-12-19Hej Katherin! Det går bra men nybakade är alltid godast. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-21