Hemmagjord vaniljglass

Glass med äkta vanilj – gör egen vaniljglass med glassmaskin! Grädde, mjölk och äggulor utgör basen till glassen som får smak av socker, vaniljstång och salt. Servera den hemgjorda vaniljglassen med tillbehör som strössel, kolasås, chokladsås och maränger.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Gör så här
08:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1768 KJ / 422 kCal
Fett33 g
Salt0.5 g
Kolhydrater26 g
Protein7 g
Kommentarer
Lite för mkt ägg smak i glassen, men gott blev den. Ställ i kylen ca 2 timmar innan glassmaskinen,
Bohui
2025-07-09Måste man köra glassen i glassmaskin? Jag har ingen.
Martina
2025-06-04Hej Martina! Just detta recept kräver glassmaskin. Fryser man den utan glassmaskin så blir den isig och trist. Men kolla på den här länken, här finns massor av recept som man kan göra utan glassmaskin! https://www.ica.se/recept/?q=glass+utan+glassmaskin
ICA-köket
2025-06-05Det är inte för att den skal bli nedkyld att den skal stå i 8 timmar. det som händer är att smaken utvecklas.
Thröstur
2025-03-03