Vaniljparfait med pepparkakor och lingon

29
9
Vaniljparfait med pepparkakor och lingon

Denna fulländade vaniljparfait med pepparkakor och lingon blir en perfekt dessert på julafton och på andra högtider under året. Parfaiten av ägg, vispgrädde och vaniljstång serveras med pepparkakor och rårörda lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004

Vaniljparfait med pepparkakor och lingon

Ingredienser

6 portioner
1 vaniljstång (1 vaniljstång motsvarar 1 msk vaniljsocker)
6 äggulor
1 1/2 dl socker
6 dl vispgrädde
2 dl rårörda lingon
12 - 15 pepparkakor

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria pepparkakor.
Gör mjölk- eller äggfri: servera med en mjölk- och/eller äggfri glass.

Gör så här

Tips

Förbered
Parfaiten går att göra upp till en vecka i förväg. Ta fram parfaiten minst 10 minuter i förväg, den smakar mer om den inte är iskall.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Kerstin

2009-12-16

Denna har jag gjort alla år till efterätt på julafton-ÄLSKAS av alla! Helt underbar!

Katarina

2007-01-08

Mumma var detta. Nyårsefterrätten som satte pricken över i.

Ingrid

2006-05-13

Jättegott! En god variant är att byta ut lingon och pepparkakor mot hjortronsylt.