Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
2
Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär

Avsluta din spektakulära nyårsmiddag genom att servera den här förstklassiga efterrätten. Punchparfaiten har ett knaprigt mandeltäcke och ackompanjeras med utsökta rårörda blåbär.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär

Ingredienser

8 portioner

Mandeltäcke

200 g mandelmassa
2 äggvitor
2 msk mandelspån

Parfait

3/4 dl punsch
75 g mörk choklad
1 vaniljstång
5 äggulor
1 1/3 dl socker
5 dl vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Kan vara klokt att inte ta för stora ägg, medium räcker, så det blir en bra konsistens.

Redaktionen

2012-01-11

Har just gjort mandeltäcket men fick en vällingtjock smet när jag följde receptet, jag blandade i 300g mandelmassa (ICA:s) till och fick en acceptabel koncistens. Någon som har lyckats att spritsa den smet som blir enl. receptet?/ Malin

Malin

2011-12-27

Testa liknande recept

Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng
Betyg 3.6 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelflarn med mandel och rosmarinhonung
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Moussetårta med vit choklad och passionstäcke
Betyg 3.8 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Galette med äpple och mandelkräm
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga