Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär
Avsluta din spektakulära nyårsmiddag genom att servera den här förstklassiga efterrätten. Punchparfaiten har ett knaprigt mandeltäcke och ackompanjeras med utsökta rårörda blåbär.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
8 portioner
Mandeltäcke
200 g mandelmassa
2 äggvitor
2 msk mandelspån
Parfait
3/4 dl punsch
75 g mörk choklad
1 vaniljstång
5 äggulor
1 1/3 dl socker
5 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Kan vara klokt att inte ta för stora ägg, medium räcker, så det blir en bra konsistens.
Redaktionen
2012-01-11Har just gjort mandeltäcket men fick en vällingtjock smet när jag följde receptet, jag blandade i 300g mandelmassa (ICA:s) till och fick en acceptabel koncistens. Någon som har lyckats att spritsa den smet som blir enl. receptet?/ Malin
Malin
2011-12-27