Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Olof Viktors vaniljglass

Utmana dina kockkunskaper och gör din egna vaniljglass! Smaken hos vaniljglass är nostalgisk, otroligt god och idealisk att kombinera med olika tillbehör som till exempel nyplockade jordgubbar och chokladsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dag 1: Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i stången och tillsätt grädde, mjölk och honung.
  2. Vispa äggulor och socker luftigt. Koka upp gräddblandningen. Vispa ner den i äggskummet. Blanda väl. Häll tillbaka i kastrullen. Värm under ständig omrörning till 85°C. Ta upp vaniljstången.
  3. Ta upp och krama vattnet ur gelatinet. Rör ner gelatinet i glassmeten, rör tills det lösts upp. Sila glassmeten i en bunke.
  4. Kyl snabbt i kallt vattenbad. Täck med plastfilm och ställ kallt över natten.
  5. Dag 2: Kör glassmeten i glassmaskin i 30-45 minuter. Frys in glassen i en form i minst 30 minuter.

För alla

Glassen är fri från gluten men innehåller ägg och laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 25 g honung (25 g = ca 1 msk)
  • 6 äggulor
  • 1 1/2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan