Salt kolasås
Gör egen salt kolasås, eller salted caramel, som sätter guldkant på glass och desserter! Den goda sötsalta kolasåsen gör du enkelt med bara 4 ingredienser: socker, grädde, sirap och flingsalt.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
ca 5 dl
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
1/2 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi1672 KJ / 399 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater63 g
Protein1 g
Kommentarer
Kan denna göras i förväg och användas dagen efter?
Emma
2022-12-30Hej Emma! Kolasåsen går fint att förbereda dagen innan. Förvara i rumstemperatur eller kylskåp. Förvaras den i kylskåp blir den lite hård då får man värma lätt innan servering. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-01-04Så otroligt god! I klass med Tant Anton
Tobias
2021-08-02Fantastiskt god! Mitt karamelliserade socker stelnade till en klump när jag hällde i grädden, men det var bara att fortsätta röra, så smälte den och det blev en härlig, lite seg konsistens och jättegod både varm o kall!
Stina
2021-04-16