ÖVER 60 MIN | Medel

Salt kolasås

Gör egen salt kolasås, eller salted caramel, som sätter guldkant på glass och desserter! Den goda sötsalta kolasåsen gör du enkelt med bara 4 ingredienser: socker, grädde, sirap och flingsalt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Karamellisera sockret (sockret ska smälta och bli gyllene i färgen) i en kastrull och tillsätt försiktigt grädde och sirap under omrörning.
  2. Låt koka 7–10 minuter till en kolasås. Rör ner salt. Låt svalna.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Ingredienser

Portioner: ca 5 dl
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 1/2 tsk flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1672 kJ / 399 kCal