Maränger (grundrecept)

193
23
Maränger (grundrecept)

Att få till en perfekt frasig maräng går lätt med rätt recept! Efter ett gediget test kan vi lova att du med Buffémetoden lyckas med marängerna varje gång. Marängsviss here we come!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Maränger (grundrecept)

Ingredienser

ca 50 st små
3
äggvitor (3 äggvitor motsvarar ca 100 g)
1 dl
strösocker (1 dl motsvarar 90 g)
1 krm
ättiksprit (12%)
1 dl
florsocker (1 dl motsvarar 60 g)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat per 1 st liten maräng.

Gör så här

Tips

Gör basilikamaränger: Mortla 1/2 kruka hackade basilikablad (för 50 st) med den 1/2 dl strösocker som tillsätts i steg 2 i receptet.

Vad tyckte du om receptet?

193

Kommentarer

Susanne

2021-04-10

Fluffiga och krispiga maränger! Supergoda 😀

Anna maria

2021-03-28

Till Madeleine som skrev den 24/2: Måste bara få fråga dig en sak: Hade du hackade nötter i äggvitesmeten ? Och i såfall, vilka sorts nötter använde du ? Hasselnötter eller andra nötter, såsom Valnötter eller paranötter ? Blir det inte godare om man maler nötterna och sen vänder ner det i den vispade äggvitan ? Mvh//Anna Herdenborg

Anna maria

2021-03-28

Skall ta och göra maränger idag under eftermiddagen då det blev äggvita kvar sedan jag bakade häromdagen, skulle ha 3 äggulor till någonting, vad- det- nu- var !?

Näringsvärde per portion

Energi 53 KJ / 13 kCal
Fett 0 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 3 g
Protein 0.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept