Maränger (grundrecept)
Att få till en perfekt frasig maräng går lätt med rätt recept! Efter ett gediget test kan vi lova att du med Buffémetoden lyckas med marängerna varje gång. Marängsviss here we come!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Ingredienser
ca 50 st små
3 äggvitor (3 äggvitor motsvarar ca 100 g)
1 dl strösocker (1 dl motsvarar 90 g)
1 krm ättiksprit (12%)
1 dl florsocker (1 dl motsvarar 60 g)
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat per 1 st liten maräng.
Gör så här
Tips
Gör basilikamaränger: Mortla 1/2 kruka hackade basilikablad (för 50 st) med den 1/2 dl strösocker som tillsätts i steg 2 i receptet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi53 KJ / 13 kCal
Fett0 g
Salt0.01 g
Kolhydrater3 g
Protein0.2 g
Kommentarer
Skulle man INTE kunna göra maränger med mindre sockermängd?
Marie
2024-09-10Blev inga maränger.
Helena
2024-07-24Alltid bra maränger, gott med hemgjord lakritsglass.
Peter
2024-06-15