Maränger (grundrecept)

479
25
Maränger (grundrecept)

Att få till en perfekt frasig maräng går lätt med rätt recept! Efter ett gediget test kan vi lova att du med Buffémetoden lyckas med marängerna varje gång. Marängsviss here we come!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Maränger (grundrecept)

Ingredienser

ca 50 st små
3 äggvitor (3 äggvitor motsvarar ca 100 g)
1 dl strösocker (1 dl motsvarar 90 g)
1 krm ättiksprit (12%)
1 dl florsocker (1 dl motsvarar 60 g)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat per 1 st liten maräng.

Gör så här

Tips

Gör basilikamaränger: Mortla 1/2 kruka hackade basilikablad (för 50 st) med den 1/2 dl strösocker som tillsätts i steg 2 i receptet.

Vad tyckte du om receptet?

479

Kommentarer

Marzena

2022-08-06

Sjukt enkelt och gott. Nästa gång ska ha i finhackade hasselnötter. Min smet blev inte så fluffig, men misstänker att jag hade en liiiite klick äggula kvar av misstag. Men istället blev marängerna jämna, runda och fina. Muuummms.

Susan

2022-01-11

Varför behöver maränger gå så länge i ugnen egentligen? Vad ska jag förpacka dom i när jag tagit ut dom ur ugnen, tydligen mkt viktigt?

Susanne

2021-04-10

Fluffiga och krispiga maränger! Supergoda 😀

Näringsvärde per portion

Energi 53 KJ / 13 kCal
Fett 0 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 3 g
Protein 0.2 g
Läs mer om näringsvärden