Maränger (grundrecept)

Betyg 4 av 5.
563 personer har röstat
29
Maränger (grundrecept)

Att få till en perfekt frasig maräng går lätt med rätt recept! Efter ett gediget test kan vi lova att du med Buffémetoden lyckas med marängerna varje gång. Marängsviss here we come!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Maränger (grundrecept)

Ingredienser

ca 50 st små
3   äggvitor (3 äggvitor motsvarar ca 100 g)
1 dl  strösocker (1 dl motsvarar 90 g)
1 krm  ättiksprit (12%)
1 dl  florsocker (1 dl motsvarar 60 g)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat per 1 st liten maräng.

Gör så här

Tips

Gör basilikamaränger: Mortla 1/2 kruka hackade basilikablad (för 50 st) med den 1/2 dl strösocker som tillsätts i steg 2 i receptet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
563 personer har röstat

Kommentarer

Snabbt och lättlagat med ett mycket bra resultat.

Birger

2023-03-29

Jag köpte flytande äggvita för att slippa att få äggula i smeten. Jättebra recept! Bra att man inte behöver så mycket strösocker, som i andra recept ☺️👍🏻

Veronika

2022-12-10

Mycket bra och enkelt recept Gjort maränger många gånger och får alltid perfekt resultat

Mona

2022-11-14

Näringsvärde per portion

Energi53 KJ / 13 kCal
Fett0 g
Salt0.01 g
Kolhydrater3 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Maränger med chocolate chips
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängspöke
Betyg 4.1 av 5.
110 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkla maränger
Betyg 3.5 av 5.
206 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rosa maränghjärtan med citrongrädde och hallon
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängbakelse med limekräm och frukt
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mumsiga maränger
Betyg 3.6 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga