Äppel- och valnötssallad

44
5
Äppel- och valnötssallad

Ett perfekt grönt tillbehör eller som en vegetarisk huvudrätt. Den här matiga salladen med äpplen, selleri, valnötter och rucola funkar precis lika bra på buffébordet som till julmaten.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Äppel- och valnötssallad

Ingredienser

4 portioner
2 röda äpplen
1 selleristjälk
1 dl valnötter
1 påse rucola (à 65 g)

Dressing

3 msk valnöts- eller olivolja
1 1/2 tsk senap
1 tsk vatten
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Cecilia

2022-01-15

Jättegod på julbordet, eller till resterna!

Åsa

2014-12-26

Passade jättebra till julbordet. Gott, fräscht och enkelt.

Mona

2014-12-08

smakligt och lättgjort

Näringsvärde per portion

Energi 859 KJ / 206 kCal
Fett 16 g
Salt 5 g
Kolhydrater 12 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden