Äppel- och valnötssallad

Betyg 3.8 av 5.
45 personer har röstat
5
Äppel- och valnötssallad

Ett perfekt grönt tillbehör eller som en vegetarisk huvudrätt. Den här matiga salladen med äpplen, selleri, valnötter och rucola funkar precis lika bra på buffébordet som till julmaten.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Äppel- och valnötssallad

Ingredienser

4 portioner
2   röda äpplen
1   selleristjälk
1 dl  valnötter
1   påse rucola (à 65 g)

Dressing

3 msk  valnöts- eller olivolja
1 1/2 tsk  senap
1 tsk  vatten
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod på julbordet, eller till resterna!

Cecilia

2022-01-15

Passade jättebra till julbordet. Gott, fräscht och enkelt.

Åsa

2014-12-26

smakligt och lättgjort

Mona

2014-12-08

Näringsvärde per portion

Energi859 KJ / 206 kCal
Fett16 g
Salt0.05 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Rökt fisk med svamptartar
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coleslaw Waldorf style
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Ljummen grönärtssoppa med små tilltugg
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matvetesallad med aprikoser och getost
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cheddarpaj med valnötter, päron och blekselleri
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga