UNDER 30 MIN | Medel

Äppel- och valnötssallad

Ett perfekt grönt tillbehör eller som en vegetarisk huvudrätt. Den här matiga salladen med äpplen, selleri, valnötter och rucola funkar precis lika bra på buffébordet som till julmaten.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor.
  2. Skär sellerin i strimlor.
  3. Hacka valnötterna grovt. Blanda allt med rucolan i en salladsskål.
  4. Dressing: Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen. Blanda om ordentligt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 röda äpplen
  • 1 selleristjälk
  • 1 dl valnötter
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
Dressing
  • 3 msk valnöts- eller olivolja
  • 1 1/2 tsk senap
  • 1 tsk vatten
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 859 kJ / 206 kCal