Äppel- och valnötssallad
Ett perfekt grönt tillbehör eller som en vegetarisk huvudrätt. Den här matiga salladen med äpplen, selleri, valnötter och rucola funkar precis lika bra på buffébordet som till julmaten.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Ingredienser
4 portioner
2 röda äpplen
1 selleristjälk
1 dl valnötter
1 påse rucola (à 65 g)
Dressing
3 msk valnöts- eller olivolja
1 1/2 tsk senap
1 tsk vatten
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi859 KJ / 206 kCal
Fett16 g
Salt0.05 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Kommentarer
Jättegod på julbordet, eller till resterna!
Cecilia
2022-01-15Passade jättebra till julbordet. Gott, fräscht och enkelt.
Åsa
2014-12-26smakligt och lättgjort
Mona
2014-12-08