Sommarfrallor

Nybakta morgonfrallor på fem minuter? Jodå, bara du förbereder degen kvällen innan och sätter in i kylen så har du färska frallor på morgonen på ett litet kick!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Ingredienser
20 st
1/4 paket jäst
5 dl kallt vatten
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 msk olja
1 msk socker
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi565 KJ / 135 kCal
Fett1 g
Salt0.35 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
Fick vara i kylskåpet 22 timmar. Skar i 20 bitar och gräddade 25 min. Kan skäras i färre bitar. Blandat rågsikt, vetemjöl vår och grahamsmjöl. Kan göras bättre men rätt goda.
Monika
2025-03-24Enkelt och smidigt recept! Och minimal ansträngning på morgonen för att få nybakta frallor. Läste kommentarerna nedan och tog 5+5 dl av rågsikt och vetemjöl, det blev bra! Dubblerade också mängden salt, men man hade nog kunnat trippla den om man vill. Hällde även på lite extra olivolja mot slutet. Blev gott! Mycket uppskattat av alla.
Sara
2025-02-16Bakar alltid dessa frallor. Kan varieras i det oändliga beroende på vad man har hemma. Jag brukar byta 1 dl vetemjöl mot graham. Lägger t ex i rivna äpplen, morötter eller zucchini, blir väldigt saftigt o gott. Man kan också lägga i russin.
Yvonne
2025-01-06