Sommarfrallor

212
10
Sommarfrallor

Nybakta morgonfrallor på fem minuter? Jodå, bara du förbereder degen kvällen innan och sätter in i kylen så har du färska frallor på morgonen på ett litet kick!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Sommarfrallor

Ingredienser

20 st
1/4
paket jäst
5 dl
kallt vatten
5 dl
rågsikt
7 dl
vetemjöl special
1 tsk
salt
1 msk
olja
1 msk
socker

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

212

Kommentarer

Mahdokht

2021-07-14

Hej och tack för receptet! Jag har följt receptet men degen blev inte bra då balansen mellan 5 dl vatten och 7 dl vetemjöl + 5 dl rågsikt (totalt 12 dl) gör att degen blir ovanlig torr och förstörd.

Redaktionen ICAse

2021-07-19

Hej Mahdokht! Vad tråkigt att höra att degen inte blev bra. Ibland kan mjölet packas hårt under transport och därför är det bra att "lufta" mjölet innan man tar av det. Dvs du kan hälla mjölet i en bunke och sedan ta med dl-mått därifrån. Hoppas att du vill testa receptet igen! Hälsningar Elina

Annie

2021-01-10

Galet goda, bästa receptet!

Beatrice

2020-05-27

Kan man baka ut dessa som limpor istället?

Redaktionen ICAse

2020-05-28

Hej Beatrice! Det är inget vi har testat med detta recept. Men, om du väljer att testa det så vi rekommenderar inte att knåda degen eller forma degen till en limpa då man vill gärna ha kvar så mycket luft som möjligt i degen. Så följ receptet tills du kommer till punkten där du ska dela degen till 20 st frallor. Istället för att dela upp degen till frallor så kan du skära degen i 2 delar (2 delar för att det ska vara lättare att lyfta över degen till plåten). Sedan är det bara att följa receptet igen men tiden i ugnen kan behöva justeras så håll koll på bröden i ugnen. Brödet är klart när det har en innertemperatur på ca 98°C. Lycka till med bakningen och kommentera gärna igen om du testar göra limpor istället! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 565 KJ / 135 kCal
Fett 1 g
Salt 0.35 g
Kolhydrater 26 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept