ÖVER 60 MIN | Medel

Sommarfrallor

Nybakta morgonfrallor på fem minuter? Jodå, bara du förbereder degen kvällen innan och sätter in i kylen så har du färska frallor på morgonen på ett litet kick!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. På kvällen: Rör ut  jäst i kallt vatten i en bunke.
  2. Tillsätt rågsikt, vetemjöl special, salt, olja och socker.
  3. Rör tills allt blandats. Degen är rätt kladdig. Täck med en handduk, ställ i kylen.
  4. På morgonen: Sätt ugnen på 225°C.
  5. Stjälp försiktigt upp degen på väl mjölat bord.
  6. Dela i 20 bitar med en degskrapa.
  7. Bearbeta degen så lite som möjligt.
  8. Lägg bitarna på bakpapper på en plåt.
  9. Grädda i 20–25 minuter.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 1/4 paket jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 5 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 1 msk socker

Näringsvärde
Per portion

Energi 565 kJ / 135 kCal