Sommarfrallor

227
13
Sommarfrallor

Nybakta morgonfrallor på fem minuter? Jodå, bara du förbereder degen kvällen innan och sätter in i kylen så har du färska frallor på morgonen på ett litet kick!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Sommarfrallor

Ingredienser

20 st
1/4 paket jäst
5 dl kallt vatten
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 msk olja
1 msk socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

227

Kommentarer

Jenny

2022-07-17

Goda! Undrar om det går att spara hälften av degen till nästa morgon?

Redaktionen ICAse

2022-07-18

Hej Jenny! Vi rekommenderar inte att spara deg till dagen efter. Det finns en risk att degen blir överjäst om du låter degen stå ytterligare en natt. 😊 Hälsningar Elina

Karin

2021-09-13

Jag läste Ronnies recension nedan och tog 3 dl mindre mjöl. Första omgången tyckte jag inte smakade så mycket. Så i andra omgången använde jag olivolja, lite mer salt och lite torkad rosmarin. Jäklar (sorry for my bad french!) så gott det blev. Jag kommer aldrig mer att köpa minibaguetter, utan baka dessa himmelskt goda och fantastiskt enkla frallor i min version att ha med till soppluncherna framöver!

Ronnie

2021-07-31

Andra gången jag provade tog jag bort 3 dl (!) mjöl och då blev det riktigt bra och så som ni skrev att resultatet skulle bli. Första gången kände jag inte efter utan gjorde som det stod - men: för mycket mjöl i receptet. Så; jag lärde mig mycket. Men receptet måste vara tokigt. Men frallorna blev älskade!

Näringsvärde per portion

Energi 565 KJ / 135 kCal
Fett 1 g
Salt 0.35 g
Kolhydrater 26 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden