Sommarfrallor

197
9
Sommarfrallor

Nybakta morgonfrallor på fem minuter? Jodå, bara du förbereder degen kvällen innan och sätter in i kylen så har du färska frallor på morgonen på ett litet kick!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Sommarfrallor

Ingredienser

20 st
1/4
paket jäst
5 dl
kallt vatten
5 dl
rågsikt
7 dl
vetemjöl special
1 tsk
salt
1 msk
olja
1 msk
socker

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

197

Kommentarer

Annie

1/10/2021

Galet goda, bästa receptet!

Beatrice

5/27/2020

Kan man baka ut dessa som limpor istället?

Redaktionen ICAse

5/28/2020

Hej Beatrice! Det är inget vi har testat med detta recept. Men, om du väljer att testa det så vi rekommenderar inte att knåda degen eller forma degen till en limpa då man vill gärna ha kvar så mycket luft som möjligt i degen. Så följ receptet tills du kommer till punkten där du ska dela degen till 20 st frallor. Istället för att dela upp degen till frallor så kan du skära degen i 2 delar (2 delar för att det ska vara lättare att lyfta över degen till plåten). Sedan är det bara att följa receptet igen men tiden i ugnen kan behöva justeras så håll koll på bröden i ugnen. Brödet är klart när det har en innertemperatur på ca 98°C. Lycka till med bakningen och kommentera gärna igen om du testar göra limpor istället! Hälsningar Elina

Niklas

4/20/2020

Hur länge ska de jäsa om man inte gör iordning dem kvällen innan?

Redaktionen ICAse

4/20/2020

Hej Niklas! Vi har inte provbakat dessa utan att låta dom jäsa över natten men vi tror att det krävs minst 2 timmar i rumstemperatur om inte längre. Vi kan starkt rekommendera att låta degen jäsa i kylen över natten, då utvecklas smakerna och frallorna blir riktigt luftiga och goda. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 565 KJ / 135 kCal
Fett 1 g
Salt 0.35 g
Kolhydrater 26 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept