Sommarfrallor
Nybakta morgonfrallor på fem minuter? Jodå, bara du förbereder degen kvällen innan och sätter in i kylen så har du färska frallor på morgonen på ett litet kick!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
Ingredienser
20 st
1/4 paket jäst
5 dl kallt vatten
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 msk olja
1 msk socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi565 KJ / 135 kCal
Fett1 g
Salt0.35 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
Gott att börja morgonen med om man har lite plats över i kylen och tid kvällen innan att sätta degen. Jag har prövat att byta ut ett par deciliter av vetemjölet till havregryn. Det går också bra och blir jättegott.
Carina
2024-04-21Behöver lite mer salt, annars bra. Mängderna mjöl/vätska stämmer (mäter i gram, ej dl) och degen jäser fint både i kylen och i ugnen. Jag ersatte en dl vetemjöl med grovmalt rågmjöl.
Ingrid
2023-09-03Goda! Undrar om det går att spara hälften av degen till nästa morgon?
Jenny
2022-07-17Hej Jenny! Vi rekommenderar inte att spara deg till dagen efter. Det finns en risk att degen blir överjäst om du låter degen stå ytterligare en natt. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-18