Gotlandslimpa

18
6
Gotlandslimpa

Mustig råglimpa med sirap och pomerans. Låt en enkel fördeg stå över natten. Nästa dag knådar du ihop resterande ingredienser och bakar ut limpor som penslas med sirap och kaffe för fin smak och färg.

Gotlandslimpa

Ingredienser

2 bröd

Dag 1

9 dl rågsikt (9 dl motsvarar 500 g)
1 msk salt
7 1/2 dl vatten
2 tsk ättiksprit (12%)

Dag 2

50 g färsk jäst
2 msk vatten
3 msk malda pomeransskal
2 msk mörk sirap eller brödsirap
ca 11 dl vetemjöl special (11 dl motsvarar ca 600 g)

Pensling

1 msk mörk sirap eller brödsirap
1 msk kaffe

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfri mjölmix.

Näringsberäkningen är beräknad per bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Jesper

2022-03-14

Malin. Tänk ungefär 12 timmar. +/- några timmar har ingen större betydelse.

Maria

2021-12-20

Malin. Det har ingen betydelse när på kvällen du skållar degen.

Ragnhild

2018-12-19

Limpan är jättegod. Det blir för stora limpor med två. Jag delade upp degen på tre o det blev lagom brödskivor

Näringsvärde per portion

Energi 8541 KJ / 2041 kCal
Fett 9.6 g
Kolhydrater 411.3 g
Protein 64.6 g
Läs mer om näringsvärden