Gotlandslimpa
Mustig råglimpa med sirap och pomerans. Låt en enkel fördeg stå över natten. Nästa dag knådar du ihop resterande ingredienser och bakar ut limpor som penslas med sirap och kaffe för fin smak och färg.
Ingredienser
2 bröd
Dag 1
9 dl rågsikt (9 dl motsvarar 500 g)
1 msk salt
7 1/2 dl vatten
2 tsk ättiksprit (12%)
Dag 2
50 g färsk jäst
2 msk vatten
3 msk malda pomeransskal
2 msk mörk sirap eller brödsirap
ca 11 dl vetemjöl special (11 dl motsvarar ca 600 g)
Pensling
1 msk mörk sirap eller brödsirap
1 msk kaffe
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per bröd.
Energi8541 KJ / 2041 kCal
Fett9.6 g
Kolhydrater411.3 g
Protein64.6 g
Kommentarer
Väldigt gott bröd men blev utan kryddor
Evelina
2024-09-29Så gott bröd och relativt enkelt, bara man planerar. Men varför känns det som man äter sand? Är det pomeransen som är så knastrig?
Annelie
2023-03-26Hej Annelie! Ursäkta sent svar. Hmm.. tyvärr svårt att veta varför du upplevde sen som lite sandig i konsistensen. Det kan mycket väl ha varit pomeransen. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-04Malin. Tänk ungefär 12 timmar. +/- några timmar har ingen större betydelse.
Jesper
2022-03-14