Gotlandslimpa

Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
7
Gotlandslimpa

Mustig råglimpa med sirap och pomerans. Låt en enkel fördeg stå över natten. Nästa dag knådar du ihop resterande ingredienser och bakar ut limpor som penslas med sirap och kaffe för fin smak och färg.

Gotlandslimpa

Ingredienser

2 bröd

Dag 1

9 dl  rågsikt (9 dl motsvarar 500 g)
1 msk  salt
7 1/2 dl  vatten
2 tsk  ättiksprit (12%)

Dag 2

50 g  färsk jäst
2 msk  vatten
3 msk  malda pomeransskal
2 msk  mörk sirap eller brödsirap
ca 11 dl  vetemjöl special (11 dl motsvarar ca 600 g)

Pensling

1 msk  mörk sirap eller brödsirap
1 msk  kaffe

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfri mjölmix.

Näringsberäkningen är beräknad per bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Så gott bröd och relativt enkelt, bara man planerar. Men varför känns det som man äter sand? Är det pomeransen som är så knastrig?

Annelie

2023-03-26

Hej Annelie! Ursäkta sent svar. Hmm.. tyvärr svårt att veta varför du upplevde sen som lite sandig i konsistensen. Det kan mycket väl ha varit pomeransen. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-07-04

Malin. Tänk ungefär 12 timmar. +/- några timmar har ingen större betydelse.

Jesper

2022-03-14

Malin. Det har ingen betydelse när på kvällen du skållar degen.

Maria

2021-12-20

Näringsvärde per portion

Energi8541 KJ / 2041 kCal
Fett9.6 g
Kolhydrater411.3 g
Protein64.6 g

Testa liknande recept

Klassisk gotlandslimpa
Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sirapslimpa
Betyg 4.4 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd
Betyg 4.2 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pomeransbröd
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saftigt matbröd med överblivet kaffe
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.
405 personer har röstat
Över 60 min att tillaga