Gotlandslimpa

Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
8
Gotlandslimpa

Mustig råglimpa med sirap och pomerans. Låt en enkel fördeg stå över natten. Nästa dag knådar du ihop resterande ingredienser och bakar ut limpor som penslas med sirap och kaffe för fin smak och färg.

Gotlandslimpa

Ingredienser

2 bröd

Dag 1

9 dl rågsikt (9 dl motsvarar 500 g)
1 msk salt
7 1/2 dl vatten
2 tsk ättiksprit (12%)

Dag 2

50 g färsk jäst
2 msk vatten
3 msk malda pomeransskal
2 msk mörk sirap eller brödsirap
ca 11 dl vetemjöl special (11 dl motsvarar ca 600 g)

Pensling

1 msk mörk sirap eller brödsirap
1 msk kaffe

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott bröd men blev utan kryddor

Evelina

2024-09-29

Så gott bröd och relativt enkelt, bara man planerar. Men varför känns det som man äter sand? Är det pomeransen som är så knastrig?

Annelie

2023-03-26

Hej Annelie! Ursäkta sent svar. Hmm.. tyvärr svårt att veta varför du upplevde sen som lite sandig i konsistensen. Det kan mycket väl ha varit pomeransen. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-07-04

Malin. Tänk ungefär 12 timmar. +/- några timmar har ingen större betydelse.

Jesper

2022-03-14

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är beräknad per bröd.
Energi8541 KJ / 2041 kCal
Fett9.6 g
Kolhydrater411.3 g
Protein64.6 g

Testa liknande recept

Klassisk gotlandslimpa
Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sirapslimpa
Betyg 4.5 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandel- och pomeransbröd
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vörtbröd
Betyg 4.2 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tyskt fullkornsbröd
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga