Valnötsbröd

Det godaste valnötsbrödet gör du enkelt med fyllig kvarg och valnötskärnor. Fläta gärna ditt valnötsbröd och du har något stiligt och roligt att servera på picknick, julbord, eller på buffén.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1998

Gör så här
00:10:00
00:30:00
00:20:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.
Energi9445 KJ / 2258 kCal
Fett54 g
Salt11 g
Kolhydrater361 g
Protein63 g
Kommentarer
5 stSka man bara grovhacka valnötterna och tillsätta sist av allt ?
Karin
Hej Karin! Det stämmer, valnötterna ska blandas i sist av allt. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Min sambo tog kräm fräs istället. 2dl, det blev jättebra.
Jonatan
Härligt, fluffigt bröd som höll sig mjukt mycket längre än hembakat bröd vanligtvis gör. Jag använde vanligt vetemjöl och gjorde släta limpor istället för att fläta och det blev jättebra.
Karin