Mandel- och pomeransbröd

37
2
Mandel- och pomeransbröd

Det här mandel- och pomeransbrödet passar med sin nöt- och fruktighet extra bra i julens brödkorg. Ät det ihop med senap och julskinka eller, för den delen, bara lite smör och ost.

Mandel- och pomeransbröd

Ingredienser

4 mindre bröd
6 dl rågsikt (6 dl motsvarar 330 g)
6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
3 dl grovt rågmjöl (3 dl motsvarar 165 g)
5 tsk malen pomerans
1 msk salt
50 g färsk jäst
5 dl vatten (37°C)
2 dl ljus sirap
1 msk olivolja
3 dl hel sötmandel

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Vanja

2014-12-11

Förstår inte vitsen med att ha i de torra ingredienserna först. Jag tänker prova receptet och göra precis som en vanlig deg. Verkar också opraktiskt att ha hel mandel, måste bli svårt att skiva misstänker jag.

Evelien

2014-11-15

Jag har väldigt svårt för den här typen av recept, när de torra ingredienserna ska i först. I det här fallet hällde jag i för lite vätska. Konsekvenserna blir att degen blir kompakt. Det är svårt att rätta till när allt väl är i. Med andra ord, se till att ligga på plus när det gäller vattnet. Det är mycket enklare att lägga till mjöl än vätska i en färdig deg.

Näringsvärde per portion

Energi 5533 KJ / 1322 kCal
Fett 34 g
Salt 11.91 g
Kolhydrater 214 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Mustigt rågbröd
Lättbakad kavring
Tyskt fullkornsbröd
Grovt rågbröd