Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Mandel- och pomeransbröd

Det här mandel- och pomeransbrödet passar med sin nöt- och fruktighet extra bra i julens brödkorg. Ät det ihop med senap och julskinka eller, för den delen, bara lite smör och ost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 mindre bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mät upp alla torra ingredienser i en degbunke och smula i jästen.
  2. Blanda samman vatten, sirap och olivolja. Tillsätt vätskan och arbeta ihop till en jämn deg och låt gå ca 5 minuter i en hushållsmaskin.
  3. Blanda ner mandeln.
  4. Täck degen med en bakduk och låt den jäsa ca 30 minuter.
  5. Häll upp degen på oljat bakbord och dela den i 4 jämnstora bitar (för 4 bröd). Arbeta ihop till ovala små limpor. Vänd överdelen i grovt rågmjöl och lägg på mjölad plåt.
  6. Låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. Sätt ugnen på 200°C.
  7. Skär tre snitt i varje limpa. Grädda i nedre delen av ugnen 15 minuter. Sänk sedan värmen till 175°C och grädda ytterligare ca 15 minuter.
  8. Låt bröden svalna på galler.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Ingredienser

Portioner: 4 mindre bröd
  • 6 dl rågsikt (6 dl motsvarar 330 g)
  • 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
  • 3 dl grovt rågmjöl (3 dl motsvarar 165 g)
  • 5 tsk malen pomerans
  • 1 msk salt
  • 50 g färsk jäst
  • 5 dl vatten (37°C)
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl hel sötmandel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 5533 kJ / 1322 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer