Mandel- och pomeransbröd
Det här mandel- och pomeransbrödet passar med sin nöt- och fruktighet extra bra i julens brödkorg. Ät det ihop med senap och julskinka eller, för den delen, bara lite smör och ost.
Ingredienser
4 mindre bröd
6 dl rågsikt (6 dl motsvarar 330 g)
6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
3 dl grovt rågmjöl (3 dl motsvarar 165 g)
5 tsk malen pomerans
1 msk salt
50 g färsk jäst
5 dl vatten (37°C)
2 dl ljus sirap
1 msk olivolja
3 dl hel sötmandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi5533 KJ / 1322 kCal
Fett34 g
Salt11.91 g
Kolhydrater214 g
Protein30 g
Kommentarer
Förstår inte vitsen med att ha i de torra ingredienserna först. Jag tänker prova receptet och göra precis som en vanlig deg. Verkar också opraktiskt att ha hel mandel, måste bli svårt att skiva misstänker jag.
Vanja
2014-12-11Jag har väldigt svårt för den här typen av recept, när de torra ingredienserna ska i först. I det här fallet hällde jag i för lite vätska. Konsekvenserna blir att degen blir kompakt. Det är svårt att rätta till när allt väl är i. Med andra ord, se till att ligga på plus när det gäller vattnet. Det är mycket enklare att lägga till mjöl än vätska i en färdig deg.
Evelien
2014-11-15