Pannbröd
Platta och kryddiga bröd som du steker i vanlig stekpanna. Degen består av filmjölk, sirap och rågsikt och smaksätts exempelvis med fänkål, anis och koriander. Pannbröden får en frasig och snygg yta genom att du kavlar med en kruskavel eller naggas med en gaffel.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997
Ingredienser
20 bröd
3 tsk brödkryddor t ex fänkål, anis och koriander
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
5 dl filmjölk
1 dl ljus sirap
15 dl rågsikt (spara ett par dl till utbakningen)
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt filmjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Näringsvärdet är beräknat per st på torrvikten.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt filmjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Näringsvärdet är beräknat per st på torrvikten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi813 KJ / 194 kCal
Fett2 g
Salt0.9 g
Kolhydrater38 g
Protein5 g
Kommentarer
Suveräna!
Christina
2021-12-05Så god mina gick åt , Mina söner älska de, Lätta att baka och har även fryst in de, Är lika goda då med och värma lite i mikron vart så gott..
Anette
2021-07-10Gjorde dubbel sats utifrån receptet som jag hämtat från recepthyllan i butik. En lite udda bismak (fänkålssmaken tog över) gjorde mig fundersam. Märker nu att mängdangivelserna för kryddorna är högre på det utskrivna receptet från butik jämfört med det som är här. I övrigt är recepten identiska.
Monica
2021-02-27