Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pannbröd

Platta och kryddiga bröd som du steker i vanlig stekpanna. Degen består av filmjölk, sirap och rågsikt och smaksätts exempelvis med fänkål, anis och koriander. Pannbröden får en frasig och snygg yta genom att du kavlar med en kruskavel.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stöt kryddorna i en mortel. Blanda alla ingredienser till en deg i den ordning de är uppräknade. Dela degen i 20 bitar (för 20 bröd) och forma till runda släta bullar.
  2. Häll rikligt med mjöl på bakbordet, platta till varje bulle och vänd i mjöl. Kavla ut till en tunn rundel, först med vanlig kavel, sedan med kruskavel.
  3. Värm en stekpanna och grädda bröden några minuter på varje sida. Pannan ska inte smörjas!
  4. Låt bröden svalna på galler. Passar utmärkt att frysa.
  5. Servera gärna tillsammans med Bönröra.

Ingredienser

Portioner: 20 bröd
  • 3 tsk brödkryddor t ex fänkål, anis och koriander
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 15 dl rågsikt (spara ett par dl till utbakningen)
Lägg till i inköpslistan