Pannbröd

9
5
Pannbröd

Platta och kryddiga bröd som du steker i vanlig stekpanna. Degen består av filmjölk, sirap och rågsikt och smaksätts exempelvis med fänkål, anis och koriander. Pannbröden får en frasig och snygg yta genom att du kavlar med en kruskavel eller naggas med en gaffel.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Pannbröd

Ingredienser

20 bröd
3 tsk
brödkryddor t ex fänkål, anis och koriander
2 tsk
salt
2 tsk
bikarbonat
5 dl
filmjölk
1 dl
ljus sirap
15 dl
rågsikt (spara ett par dl till utbakningen)

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri filmjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt filmjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Näringsvärdet är beräknat per st på torrvikten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Monica

2021-02-27

Gjorde dubbel sats utifrån receptet som jag hämtat från recepthyllan i butik. En lite udda bismak (fänkålssmaken tog över) gjorde mig fundersam. Märker nu att mängdangivelserna för kryddorna är högre på det utskrivna receptet från butik jämfört med det som är här. I övrigt är recepten identiska.

Caroline

2020-05-03

Riktigt goda o enkla att göra!

Johan

2019-03-13

Ser gott ut, ska definitivt testa. Men kan man frysa degen utan att förstöra den? Vore bra om man bara vill baka ett bröd åt gången.

Redaktionen ICAse

2019-03-14

Hej Johan! Vi har inte fryst degen, men den håller sig väl i kylen i 2 dagar. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 813 KJ / 194 kCal
Fett 2 g
Salt 0.9 g
Kolhydrater 38 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept