Pannbröd

Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
7
Pannbröd

Platta och kryddiga bröd som du steker i vanlig stekpanna. Degen består av filmjölk, sirap och rågsikt och smaksätts exempelvis med fänkål, anis och koriander. Pannbröden får en frasig och snygg yta genom att du kavlar med en kruskavel eller naggas med en gaffel.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1997

Pannbröd

Ingredienser

20 bröd
3 tsk  brödkryddor t ex fänkål, anis och koriander
2 tsk  salt
2 tsk  bikarbonat
5 dl  filmjölk
1 dl  ljus sirap
15 dl  rågsikt (spara ett par dl till utbakningen)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Suveräna!

Christina

2021-12-05

Så god mina gick åt , Mina söner älska de, Lätta att baka och har även fryst in de, Är lika goda då med och värma lite i mikron vart så gott..

Anette

2021-07-10

Gjorde dubbel sats utifrån receptet som jag hämtat från recepthyllan i butik. En lite udda bismak (fänkålssmaken tog över) gjorde mig fundersam. Märker nu att mängdangivelserna för kryddorna är högre på det utskrivna receptet från butik jämfört med det som är här. I övrigt är recepten identiska.

Monica

2021-02-27

Näringsvärde per portion

Energi813 KJ / 194 kCal
Fett2 g
Salt0.9 g
Kolhydrater38 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Brittas kavring
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavring med valnötter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättbakad kavring
Betyg 2.8 av 5.
464 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavelgris
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga