Valnöt- och gojibärsbröd

Ett enkelt recept på härligt bröd med gojibär och valnötter. Filmjölksbrödet gör du av bland annat mjöl, linfrö, havregryn, bikarbonat, valnötter och honung. Underbart gott!

Ingredienser
1 bröd
4 dl grovt rågmjöl
3 dl dinkelmjöl
1/2 dl hela linfrön
1 dl havregryn
1 1/2 tsk salt
1 msk brödkryddor
2 tsk bikarbonat
1 1/2 dl gojibär (1,5 dl motsvarar ca 70 g)
2 dl valnötter
6 dl filmjölk
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
För alla
Brödet innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: Välj laktosreducerad eller laktosfri filmjölk eller yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut filmjölk mot ett sojabaserat alternativ, t ex Alpro soyayoghurt.
Är du nötallergiker: Byt ut valnötterna mot samma mängd solros- eller pumpakärnor!
Gör så här
Tips
Servera brödet som tillbehör på en ostbricka istället för kex.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag har receptet ifrån ett reklamblad ifrån ICA och där står det att det ska vara 2 msk flytande honung.
Charlotte
2009-06-07det står blanda i honung...men det står ingenting om honung bland ingredienserna...
Tobias
2009-06-02