Martins enkla surdegsbröd

Betyg 4 av 5.
78 personer har röstat
37
Martins enkla surdegsbröd

Surdegsbröd har blivit otroligt populärt och vill du vara riktigt nyttig så är det här brödet för dig. Det må ta ett par dagar för att få surdegsbrödet färdigt - men det är verkligen värt väntan!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Martins enkla surdegsbröd

Ingredienser

ger 1 formbröd

Dag 1, kväll

1/2 dl  rågsurdegsgrund (1/2 dl motsvarar ca 50 g)
1 dl  vatten
1 dl  ekologiskt rågmjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)

Dag 2, morgon

3 dl  vatten
6 dl  ekologisk rågsikt (6 dl motsvarar ca 360 g)
1 dl  ekologiskt rågmjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
1 1/2 tsk  salt
1 tsk  hel kummin
hel kummin eller rågmjöl att strö över
smör till formen

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
78 personer har röstat

Kommentarer

Det fick jäsa en timme extra, det blev ändå kompakt.

Britta

2023-01-08

Mitt superknep för bästa resultat är att sätta ugnen på 35 grader, stänga av den igen när den kommit upp i temperatur (efter ca 1 minut) och ställa fördegen där över natten. Samma procedur för jäsning dagen efter. Och så skvätt sirap i degen också..

Ellen

2022-10-30

Hej, jag undrar som Camilla nedan vad som kan ha gått fel om brödet blir som stekt gröt? Allt verkar bra till sista jäsningen (jäser dåligt) men vill inte heller vänta för länge med att baka... tungt o degigt resultat....

Ann-christine

2022-03-10

Testa liknande recept

Surdegsgrund på rågmjöl
Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nillas knäckebröd
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandel- och pomeransbröd
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kumminkringlor
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tyskt fullkornsbröd
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsbröd
Betyg 4.1 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga