Martins enkla surdegsbröd

Surdegsbröd är otroligt populärt och vill du vara riktigt nyttig så är det här brödet för dig. Det må ta ett par dagar för att få surdegsbrödet färdigt - men det är verkligen värt väntan!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Ingredienser
1 formbröd
Dag 1, kväll
1/2 dl rågsurdegsgrund (1/2 dl motsvarar ca 50 g)
1 dl vatten
1 dl ekologiskt rågmjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
Dag 2, morgon
3 dl vatten
6 dl ekologisk rågsikt (6 dl motsvarar ca 360 g)
1 dl ekologiskt rågmjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
1 1/2 tsk salt
1 tsk hel kummin
hel kummin eller rågmjöl att strö över
smör till formen
Gör så här
08:00:00
02:00:00
01:00:00
00:10:00
00:45:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad är rågsurdegsgrund? Tänkte att yes här är ett enkelt recept så måste jag börja googla ändå…
Kia
2025-01-07Hej Kia! Den köper du i din butik, en liten burk som brukar stå bredvid jästen i butiken. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-07Mycket bra recept för en novis på surdeg. Gott resultat
Anna
2024-12-15Hej! Såg fram emot att baka detta bröd och eftersom jag inte hade egen surdeg så köpte jag färdig på ICA. Fick slänga allt direkt från bunken, hade inte jäst alls trots att jag följde receptet noggrant.
Per arne
2024-12-04