Martins enkla surdegsbröd

69
35
Martins enkla surdegsbröd

Surdegsbröd har blivit otroligt populärt och vill du vara riktigt nyttig så är det här brödet för dig. Det må ta ett par dagar för att få surdegsbrödet färdigt - men det är verkligen värt väntan!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Martins enkla surdegsbröd

Ingredienser

ger 1 formbröd

Dag 1, kväll

1/2 dl rågsurdegsgrund (1/2 dl motsvarar ca 50 g)
1 dl vatten
1 dl ekologiskt rågmjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)

Dag 2, morgon

3 dl vatten
6 dl ekologisk rågsikt (6 dl motsvarar ca 360 g)
1 dl ekologiskt rågmjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
1 1/2 tsk salt
1 tsk hel kummin
hel kummin eller rågmjöl att strö över
smör till formen

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

69

Kommentarer

Ann-christine

2022-03-10

Hej, jag undrar som Camilla nedan vad som kan ha gått fel om brödet blir som stekt gröt? Allt verkar bra till sista jäsningen (jäser dåligt) men vill inte heller vänta för länge med att baka... tungt o degigt resultat....

Caroline

2022-02-27

Jättegott bröd som man kan variera en massa, ibland har jag andra mjölsorter och ibland slänger jag ner linfrön eller solrosfrön. I dagens deg tillsatte jag lite honung samt strödde på flingsalt ovanpå innan jag gräddade brödet.

Helena

2021-04-25

Har bakat detta recept flera gånger. Byter ut kummin mot anis och fänkål Saftig och god blir denna limpa.