Martins enkla surdegsbröd

Betyg 4 av 5.
88 personer har röstat
40
Martins enkla surdegsbröd

Surdegsbröd har blivit otroligt populärt och vill du vara riktigt nyttig så är det här brödet för dig. Det må ta ett par dagar för att få surdegsbrödet färdigt - men det är verkligen värt väntan!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Martins enkla surdegsbröd

Ingredienser

1 formbröd

Dag 1, kväll

1/2 dl rågsurdegsgrund (1/2 dl motsvarar ca 50 g)
1 dl vatten
1 dl ekologiskt rågmjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)

Dag 2, morgon

3 dl vatten
6 dl ekologisk rågsikt (6 dl motsvarar ca 360 g)
1 dl ekologiskt rågmjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
1 1/2 tsk salt
1 tsk hel kummin
hel kummin eller rågmjöl att strö över
smör till formen

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
88 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Såg fram emot att baka detta bröd och eftersom jag inte hade egen surdeg så köpte jag färdig på ICA. Fick slänga allt direkt från bunken, hade inte jäst alls trots att jag följde receptet noggrant.

Per arne

2024-12-04

Hej. Går de och göra hamburgarbröd på detta istället för bröd i form? I såfall kan jag lägga dem på en plåt om man kan göra hamburgarbröd? Mvh Ellinore

Ellinore

2024-08-30

Hej Ellinore! Det blir nog en väldigt speciell smak på hamburgerbröden om du använder detta recept då det är gjort endast på råg. Jag skulle rekommendera att använda ett surdeg på vete istället. Och de går säkert bra att göra små bullar av degen istället om du vill. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-08-30

Vilken temperatur ska vattnet ha när man gör degen?

Irene

2024-02-16

Hej Irene! Vattnet behöver inte värmas utan kan tas svalt från kranen. Hälsningar Niclas.

Redaktionen

2024-02-16

Testa liknande recept

Surdegsgrund på rågmjöl
Betyg 3.9 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nillas knäckebröd
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandel- och pomeransbröd
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kumminkringlor
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tyskt fullkornsbröd
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga