Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Frasvåfflor med jäst

Våfflor på jäst håller fraset längre. Och får mer smak om smeten får kalljäsa några timmar. Smeten fixar du lätt på morgonen. Låt den sedan jäsa i kylen under dagen. Sedan är det bara att dra igång våffeljärnet och ladda med den jästa våffelsmeten.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. På morgonen: Rör ut jästen i hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt mjölet och rör till en jämn smet. Tillsätt resterande mjölk. Vispa slätt. Ställ i kylen ca 8 timmar.
  2. På eftermiddagen (efter ca 8 timmar): Ta ut smeten. Rör ner det smälta smöret.
  3. Grädda våfflor som vanligt i våffeljärn.
  4. Servera med lättvispad grädde och sylt.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 g jäst
  • 4 dl kall mjölk (3 %)
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1695 kJ / 405 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept