Frasvåfflor med jäst

67
2
Frasvåfflor med jäst

Våfflor på jäst håller fraset längre. Och får mer smak om smeten får kalljäsa några timmar. Smeten fixar du lätt på morgonen. Låt den sedan jäsa i kylen under dagen. Sedan är det bara att dra igång våffeljärnet och ladda med den jästa våffelsmeten.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Frasvåfflor med jäst

Ingredienser

4 portioner
10 g jäst
4 dl kall mjölk (3 %)
3 dl vetemjöl
100 g smält smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Björn

2015-03-22

Mycket gott recept! Men jag tycker mästerkocken Amirs recept blir godare! https://www.youtube.com/watch?v=Zp0xNzb_ZJg

Gunilla

2014-03-31

Väldigt goda och frasiga. Problemet var att smeten endast räckte till 8 tunna frasiga våfflor. Kanske ska serveras när alla redan är ganska mätta

Näringsvärde per portion

Energi 1695 KJ / 405 kCal
Fett 24 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 38 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden