Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana

9
2
Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana

Hur gör man en våffla med vuxensmak? Denna hemlagade, frasiga våffla är toppad med favoriter som caviar, citron, rödlök och krämig smetana. En perfekt förrätt på våffeldagen eller när du vill lyxa till helgbrunchen.

Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana

Ingredienser

4 portioner

Våfflor

4 msk smör (4 msk motsvarar 60 g) + extra till gräddning
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
1 dl iskallt vatten

Topping

1 citron
1 rödlök
75 g röd caviarmix
2 dl smetana

Till garnering

dill

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Susanne

2022-03-25

Blev mycket gott!

Angelica

2020-03-25

så himla gott

Näringsvärde per portion

Energi 2122 KJ / 505 kCal
Fett 40 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 28 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden