Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana

Hur gör man en våffla med vuxensmak? Denna hemlagade, frasiga våffla är toppad med favoriter som caviar, citron, rödlök och krämig smetana. En perfekt förrätt på våffeldagen eller när du vill lyxa till helgbrunchen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och vatten.
  3. Topping: Skär citronen i klyftor. Skala och hacka löken fint.
  4. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det med lite smör till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guldgula.
  5. Till garnering: Servera våfflorna med caviar, lök, smetana och citronklyftor. Garnera med dill.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
Våfflor
  • 4 msk smör (4 msk motsvarar 60 g) + extra till gräddning
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl iskallt vatten
Topping
  • 1 citron
  • 1 rödlök
  • 75 g röd caviarmix
  • 2 dl smetana
Till garnering
  • dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2122 kJ / 505 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer